Proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană a rămas fără coordonator executiv.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 noiembrie 2018, 12:40
De aproximativ o lună, proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană a rămas fără coordonator executiv.
Oficial, programul susținut de consorțiul sibian format din șase persoane juridice va începe peste mai puțin de o lună și jumătate. După aproximativ un an de la angajarea sa în funcția de coordonator al proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană, Maximilian Drăgan a decis să se retragă. A demisionat de la începutul lunii octombrie. Fără un coordonator oficial angajat, activitățile precum lansarea Sibcoin-ului la București, programată miercuri, 21 noiembrie, sau participarea la finala European Young Chef Award, săptămâna viitoare – îl au drept figură responsabilă pe Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu.
În dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană, autoritățile locale și-au asumat inclusiv sume pe care să le aloce în vederea anului 2019. Consiliul Județean Sibiu și municipiile Sibiu și Mediaș ar urma să aloce 4,47 de milioane de euro pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor inițiate de cetățenii din zonă în cadrul proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.
Maximilian Drăgan, fostul coordonator executiv al proiectului, cu detalii:
Planul proiect pe care eu l-am prezentat atunci când am dat interviu pentru acest post ducea într-o altă direcție față de ceea ce proiectul își dorește acum. Pe de altă parte noua asociația deja constituită urma să preia managementul acestui program, astfel încât că era foarte clar că trebuia să mă retrag. Va trebui organizat un concurs pentru funcția de un director, știu că în acest moment președintele noii asociații de dezvoltare este domnul Gheorghe Roman, primarul Mediașului. Nu este vorba despre niciun conflict, pur și simplu s-a încheiat mandatul meu de un an de zile, iar noua asociația va prelua managementul proiectului. Sibiul este pregătit să devină o regiune gastronomică europeană așa cum cere programul și dacă își concentrează atenția asupra direcților pe care le-am pus în acest program și anume pe o vizibilitate și o agendă gastronomică promovate. (Maximilian Drăgan, fostul coordonator al proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană)
Antena Sibiului
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.