Riscurile consumului de alimente seara târziu
Articol editat de cristina.rusu, 21 noiembrie 2018, 12:00
Cercetătorii de la American Heart Association explică riscurile la care ne expunem atunci când mâncăm seara târziu, avertizând că acest lucru poate cauza tulburări biologice.
În cadrul unui studiu, cercetătorii au analizat rezultatele examenelor medicale în cazul a 12.700 de latino-americani, cu vârste cuprinse între 18 şi 76 de ani, comparând starea de sănătate a participanţilor la studiu cu intervalul în care au consumat alimente, pe parcursul a două zile.
Rezultatele au arătat că participanţii la cercetare care au consumat o treime sau chiar mai mult dintre alimente după ora 18:00 aveau un nivel al zahărului în sânge mult mai ridicat, iar tensiunea arterială era mai mare decât în cazul celor care au mâncat o mare parte dintre alimente până în ora 18:00.
Amatorii de mese la ore târzii au fost cu 19% mai predispuşi să dezvolte diabet zaharat, riscul de a face hipertonie fiind cu 23% mai mare.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.