Cel mai lung caltaboş din lume, la Oradea
Articol editat de Andrei Cretoiu, 26 noiembrie 2018, 10:14
Cel mai lung caltaboş din lume a fost preparat la Oradea, la Festivalul „D’ale porcului”.
Mezelul are aproape 210 metri și a fost realizat de cinci bucătari.
El depăşeşte recordul mondial anterior, la sângerete, realizat de oraşul Burgos din Spania.
În compoziţie s-au folosit 47 de kg de ficat, 45 kg de orez, aproape 55 kg de carne – cap de porc, grăsimi sau carne seacă, două kilograme de piper, două kilograme de cimbru, sare şi ienibahar.
Maţele au fost unite cu ajutorul a doi măcelari specializaţi, care au reuşit să ofere peste două sute de metri de intestine curate pentru realizarea recordului.
După realizare, caltaboşul a fost distribuit, în bucăţi egale de câte un metru, adică aproximativ un kilograme, contra sumei de 15 de lei.
Foto: Eugenia Pașca, Agerpres
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.