Concert anual de colinde „Flori Dalbe”, organizat de Asociația Down CER
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 28 noiembrie 2018, 14:51
Asociația Down, Centrul Educațional Raluca, Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, va demara proiectul „Incluziune, prin cultură, obiceiuri și tradiții de Crăciun”, proiect care are ca scop incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale.
Proiectul își propune:
să promoveze obiceiurile și tradițiile românești;
să producă conștientizare în rândul comunității clujene și a celei maramureșene despre existența oamenilor diferiți, dar la fel, a căror potențial restant poate fi astfel valorizat;
să împărtășească din frumusețile Maramureșului și a tradițiilor românești cu voluntarii internaționali.
Proiectul se adresează beneficiarilor Asociației Down – Centrul Educațional Raluca, și persoanelor cu nevoi speciale. Totodată, se adresează elevilor din școlile de masă clujene care, participând la acest gen de evenimente, înțeleg că pot avea colegi, prieteni și oameni care pot fi diferiți, dar care simt și au nevoi identice, cât și comunității clujene și maramureșene cărora li se oferă în prag de sărbătoare bucuria colindelor.
Activitățile proiectului constau în desfășurarea concertului anual de colinde organizat de Asociația Down Centrul Educational Raluca, și excursie în Maramuresul Istoric:
7 decembrie: concert de colinde desfășurat la Cinema Mărăști cu sprijinul Consiliului Local
Cluj-Napoca şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, începând cu ora 18:00;
8 decembrie: pregătirea și repetarea colindelor care vor bucura comunitatea maramureșeană;
Vizitarea și colindarea zonelor din Maramureș:
9 decembrie – Mănăstirea Bârsana, Muzeul Sighet, Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mănăstirea Săpânța – Peri, Mănăstirea Bârsana.
10 decembrie – Ansamblul de tehnici populare din satul Sârbi; biserici de lemn din satele – Budești, Ieud, Călinești; Muzeul țărăncii române Dragomirești, casa tradițională.
11 decembrie – vizită Baia Mare (centrul vechi) și întoarcere în Cluj-Napoca.
În scopul realizării acestui proiect, vor participa voluntarii activi ai centrului, precum și voluntari internaționali implicați în activitățile derulate prin proiectul „EVS Seeds”.
Prin acest proiect se dorește valorizarea talentelor persoanelor cu nevoi speciale și realizarea unei conștientizări cu privire la incluziunea socială a acestora, cat și promovarea unei imagini pozitive asupra tradițiilor și obiceiurilor populare, în rândul voluntarilor internaționali implicați în proiect.
Radio Cluj este partener media al acestui eveniment.
Redacția
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.