Ascultă Radio România Cluj Live

Sibianca Andra Andriuc – locul 2 în finala European Young Chef Award [FOTO]

Sibianca Andra Andriuc – locul 2 în finala European Young Chef Award [FOTO]

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 28 noiembrie 2018, 14:12

Andra Andriuc a reprezentat regiunea Sibiu la finala European Young Chef Award 2018, unde a reușit să ocupe locul 2.

Andra Andriuc a câștigat semifinala care a avut loc în luna august a acestui an în Sibiu. Astfel, a avut oportunitatea de a reprezenta regiunea Sibiu în finala acestei competiții europene. Concursul s-a ținut în Irlanda, în perioada 24-26 noiembrie.

Duminică, 25 noiembrie cei 10 bucătari finaliști din România, Finlanda, Spania, Irlanda, Grecia, Italia, Portugalia, Danemarca, Slovenia și Olanda s-au întrecut în prepararea unor mâncăruri tradiționale specifice țării lor. Chef Andra Andriuc a obținut locul II în această competiție, pe primul loc situându-se bucătarul din Danemarca, iar pe cel de-al treilea chef-ul din Grecia. Sibianca a impresionat cu o saramură de păstrăv ca în Transilvania. Decizia a fost luată de un juriu condus de președintele Institutul pentru Gastronomie, Cultură, Arte și Turism, Diane Dodd, experți din Riga, Insulele Baleare și Scoția precum și câștigătorul ediției de anul trecut. În continuare Andra Andriuc.

A fost o experiență minunată și unică. Eu chiar speram. Mi-am dat silința atât la realizarea preparatului, cât și la discursul pe care l-am avut. Expresia oamenilor când au văzut preparatul traditional realizat de mine a fost Wow. Au fost impresionați de culoare, de tradiții și le-a plăcut foarte mult. Am folosit doar produse de la fermele locale. Au fost foarte uimiți de ce regiune bogată avem, iar eu am încercat să aduc în ochii lor, Sibiul printr-o lumină frumoasă. Ceilalți doi băieți cu care am ocupat podiumul au fost chiar colegii mei de banc, băiatul din Danemarca a fost în fața mea, iar băiatul din Grecia a fost în spatele meu, am fost oarecum în ordinea premilor. Au avut și ei niște preparate superbe. Sincer, teamă nu mi-a fost, eu am știut că o să dau tot ce am mai bun și m-am bucurat de moment. (Andra Andriuc)

 

Antena Sibiului

Ascultă Radio Antena Sibiului online AICI.

Cercetătorii din Scoţia au descoperit un oxigen misterios
Diverse luni, 20 ianuarie 2025, 18:00

Cercetătorii din Scoţia au descoperit un oxigen misterios

Cercetătorii din Scoţia efectuează cercetări unele dintre cele mai adânci gropi din oceane, situate la peste 9.000 de metri adâncime, pentru...

Cercetătorii din Scoţia au descoperit un oxigen misterios
Trucul incredibil care face ca hainele să arate ca noi
Diverse luni, 20 ianuarie 2025, 00:00

Trucul incredibil care face ca hainele să arate ca noi

Acest ingredient special folosit în mod obișnuit în gătit, este cunoscut pentru capacitatea sa de a da gust alimentelor. El poate juca un rol...

Trucul incredibil care face ca hainele să arate ca noi
Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?
Diverse duminică, 19 ianuarie 2025, 12:00

Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?

Pielea uscată este o problemă frecventă, mai ales în lunile de iarnă, când aerul rece şi încălzirea usucă excesiv epiderma.   Multe...

Cum combatem pielea uscată, în lunile de iarnă?
Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii
Diverse duminică, 19 ianuarie 2025, 00:00

Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii

Osteosarcomul – un cancer osos agresiv care afectează în principal copiii și tinerii între 10 și 20 de ani – ascunde un sistem...

Mare progres științific: cauza evoluției unui cancer grav la copii
Diverse sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 12:00

Anumite tipuri de brânză pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului

Brânzeturile maturate, precum cheddar, parmezan, brie, brânză albastră, gouda şi unele tipuri de mozzarella, pot fi cele mai bune remedii pentru...

Anumite tipuri de brânză pot fi cele mai bune remedii pentru sănătatea ficatului
Diverse sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 00:00

La mare căutare pâinicile aburinde în formă de șarpe

Provincia Shanxi este cunoscută pentru preparatele sale realizate din făină.   Huamo, cum este numită pâinea chinezească în diferite...

La mare căutare pâinicile aburinde în formă de șarpe
Diverse vineri, 17 ianuarie 2025, 12:00

Edamame – o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale

Edamame sau soia verde este un aliment popular în bucătăria asiatică. Pe lângă gustul său, această legumă a devenit cunoscută la nivel...

Edamame – o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale
Diverse vineri, 17 ianuarie 2025, 00:00

Ce legătură este între zațul de cafea și alunecarea pe gheață?

În lunile de iarnă, ne confruntăm cu multe provocări, printre care străzile şi trotuarele îngheţate.   Cel mai adesea, pentru evitarea...

Ce legătură este între zațul de cafea și alunecarea pe gheață?