Atenție la carnea pe care o mâncăm de sărbători!
Articol editat de Andrei Cretoiu, 4 decembrie 2018, 09:25
În preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii trebuie să fie atenți la carnea pe care o consumă, pentru a evita îmbolnăvirea cu trichineloză.
Boala, răspândită în întreaga lume, este determinată de un vierme, care poate ajunge în organismul uman în urma consumului de carne contaminată.
Procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele.
La om, majoritatea infecţiilor sunt asimptomatice, însă există şi forme clinice de boală cu evoluţie severă, care pot cauza moartea prin complicaţiile pe care le produc.
Boala nu se transmite interuman.
DSVSA recomandă cetățenilor să consume doar carne examinată, să se evite consumul de preparate crude sau insuficient prelucrate termic, iar achiziţionarea cărnii să se facă doar în centrele comerciale specializate.
Radio Sighet
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.