Popular în întreaga lume, cu beneficii uimitoare pentru sănătate
Articol editat de Carmen Sas, 8 decembrie 2018, 18:00 / actualizat: 8 decembrie 2018, 20:19
Oţetul balsamic este folosit în bucătăria mediteraneană, asiatică şi arabă, dar este popular în întreaga lume. Pe lângă un gust minunat, oţetul balsamic conţine, de asemenea, mulţi nutrienţi utili.
Este bogat în magneziu, potasiu, fosfor, zinc, nu conţine grăsimi şi proteine şi are foarte puţine calorii. Fitonutrienţii săi au proprietăţi antioxidante deosebite.
Stimulează imunitatea – Datorită antioxidanţilor din compoziţia sa, oţetul contribuie la îmbunătăţirea capacităţii de apărare a organismului şi la accelerarea proceselor de vindecare.
Reduce tensiunea arterială – Potasiul din oţetul balsamic ajută la normalizarea tensiunii arteriale, fiind util pentru controlul hipertensiunii. Oţetul balsamic ajută la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare.
Normalizează zahărul din sânge – Oţetul balsamic adăugat la orice fel de fel de mâncare protejează împotriva diabetului. Persoanele diagnosticate cu această boală reuşesc să-şi controleze nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul acestui produs.
Îmbunătăţeşte digestia – Întărind sistemul imunitar, acest tip de oţet este în măsură să influenţeze favorabil sănătatea florei intestinale, deoarece aceste două sisteme sunt interdependente.
Reduce colesterolul – Un alt beneficiu major şi foarte important al consumului de oţet balsamic este scăderea colesterolului, prevenind înfundarea pereţilor vaselor de sânge şi, prin urmare, evitarea anumitor boli cardiovasculare.
Piele sănătoasă – Nutrienţii din plante din oţetul balsamic neutralizează radicalii liberi din piele, făcând-o să strălucească şi să arate mai tânără. Antioxidanţii au acelaşi efect benefic asupra tuturor celorlalte celule din organism supuse la atacul radicalilor liberi care cauzează îmbătrânire prematură şi risc crescut de cancer.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.