Ascultă Radio România Cluj Live

Elevii sibieni, premiați pentru rezultate deosebite

Elevii sibieni, premiați pentru rezultate deosebite

Articol editat de cristina.rusu, 18 decembrie 2018, 15:00 / actualizat: 18 decembrie 2018, 17:21

Pentru al cincilea an consecutiv, Primăria Municipiului Sibiu premiază elevii sibieni, care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare. Aproximativ 400 de premii înmânate tinerilor, fondurile provenind din bugetul local al Sibiului.

Elevii de gimnaziu și de liceu care au obținut rezultate bune la olimpiadele școlare au fost premiați și în acest an de Primăria Sibiu.

Primarul Astrid Fodor și directorul Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat, Simona Pop, au înmânat 397 de premii elevilor care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele naționale și județene. Bugetul total alocat a fost de 89.500 de lei.

Purtătorul  de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore:

Această festivitate de premiere a devenit o tradiție. Noi din anul 2013 alocăm aceste fonduri și premiem elevii care fac cinste Sibiului și școlii care îi instruiește și îi educă pentru a obține rezultate frumoase. Este vorba despre un elev care a obținut premiul la faza internațională la o Olimpiadă de Astronomie, alți 28 de elevi care au obținut premii la faza națională la diverse discipline precum limba română, engleză, germană, religie, tehnologie sau sport școlar. De asemenea, un număr de 368 de elevi au obținut premii la olimpiadele județene. Fondurile provin din bugetul local. (Mirela Gligore)

Comparativ cu anul 2017, anul acesta școlar, premierea elevilor participanți la olimpiadele județene și naționale a fost mai mare.

Pentru olimpiade naționale sumele acordate au fost premiul I – 1.000 lei, premiul II – 800 lei, premiul III – 600 lei și mențiune – 300 lei.

Pentru olimpiade județene, elevii au primit pentru premiul I – 300 lei, premiul II – 200 lei, premiul III – 100 lei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Raul Drăgoiu, absolvent al Colegiului Național Samuel Von Brukenthal din Sibiu a fost singurul elev sibian care a reprezentat Sibiul și România la faza internațională a olimpiadei de Astronomie.

Pentru această reușită tânărul a fost premiat cu suma de 1500 de lei.

Am stat de vorbă cu câțiva dintre elevii premiați:

Am fost premiată pentru participarea la faza județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, unde am ocupat locul 1. Nu mă așteptam, dar sunt conștientă că meritele sunt și ale profesoarei mele care m-a sprijinit întotdeauna. Voi participa și la alte olimpiade și mă voi implica cât de mult pot în tot ceea ce fac. De asemenea, sunt pasionată și de limbile engleză și germană.

Eu mă bucur că primăria premiază elevii care obțin rezultate foarte bune la olimpiade, deoarece chiar dacă noi elevii nu muncim neapărat pentru aceste premii, ci mai degrabă muncim pentru viitorul nostru, mereu este binevenit să fim răsplătiți și să ne fie recunoscută munca. Am fost premiat pentru participarea la olimpiadele de fizică, lingvistică și științele pământului. Cel mai greu mi s-a părut la Olimpiada de Fizică, deoarece participă cel mai mare număr de elevi.

Cu siguranță cei mai emoționați și fericiți pentru reușitele elevilor sibieni sunt părinții acestora. Și de această dată, le-au fost alături copiilor și s-au bucurat să îi vadă urcând pe scenă pentru a fi răsplătiți pentru munca și orele nedormite, dedicate studiului.

Sunt foarte mândru și este un lucru lăudabil că Primăria Sibiu s-a gândit să facă această festivitate. Sincer nu știam despre o astfel de premiere și mă bucură ideea.

Ne bucurăm foarte mult. Este deja o tradiție din partea Primăriei Sibiu să îi premieze pe cei mai buni elevi ai orașului. Este foarte important pentru copiii noștri să primească laudele atât din partea primăriei, cât și a părinților. Să le recunoaștem meritele. Este pur munca copilului fără nicio meditație și bineînțeles că meritele sunt și ale doamnei profesoare de limba română.

Ioan Sorin Băcilă a fost unul dintre cele mai des pronunțate nume ale profesorilor implicați în pregătirea elevilor pentru participarea la aceste olimpiade școlare. Din 1990 predă fizică elevilor Colegiului Național Samuel von Brukenthal din Sibiu.

Prin mâinile lui au trecut numeroși elevi care au obținut rezultate deosebite de-a lungul timpului.

Depre reușitele elevilor săi și despre sentimentele pe care le trăiește de fiecare dată când sunt premiați elevii săi ne vorbește profesorul Ioan Sorin Băcilă:

Mă simt binecuvântat de Dumnezeu că am avut șansa să am asemenea elevi. Poate că un alt profesor în locul meu ar fi obținut rezultate și mai bune. Este bine că se acordă o sumă pentru efortul depus de elevi. Sunt foarte atașat de elevul Raul Drăgoiu, deoarece am lucrat foarte mult timp împreună. Cred că este și normal să fii foarte atașat de o persoană cu care petreci foarte mult timp. (Sorin Băcilă)

Limba română, limba germană, limba engleză, limba franceză, fizică, chimie, psihologie, arte vizuale, științele pământului, latină, religie sau tehnologia informației și a comunicațiilor sunt doar câteva dintre materiile unde au excelat elevii sibieni.

 

Foto: Focus Sibiu

Laura Matei

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj
Reportaje miercuri, 6 noiembrie 2024, 11:39

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj

Poluarea cauzată de maşini a devenit o problemă deosebit de gravă care afecteză nu doar mediul înconjurător, ci şi sănătatea oamenilor....

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj
Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC
Reportaje sâmbătă, 2 noiembrie 2024, 11:50

Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC

Vineri seara, 1 noiembrie, Narcisa Badea, o tânără de 25 de ani din Salonta, stabilită în Oradea, a electrizat scena de la „Vocea României”...

Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC
Muzeul din bibliotecă | FOTO
Reportaje vineri, 1 noiembrie 2024, 13:40

Muzeul din bibliotecă | FOTO

Un simplu click poate deschide porțile Muzeului Virtual Emil Isac oferind vizitatorului o mulțime de informații despre viața și opera poetului....

Muzeul din bibliotecă | FOTO
Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei
Reportaje vineri, 1 noiembrie 2024, 12:16

Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei

În septembrie 2024 consumatorii au returnat 15 milioane de ambalaje pe zi, ceea ce însumează o rată de colectare de peste 80% în sistemul...

Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei
Reportaje miercuri, 30 octombrie 2024, 11:18

Inovație și creativitate: idei tech de la foarte tinerii programatori | FOTO

Sere inteligente, roboți care fac curățenie, site-uri care te ajută să-ți găsești un loc de muncă. Acestea sunt doar câteva din ideile pe...

Inovație și creativitate: idei tech de la foarte tinerii programatori | FOTO
Reportaje marți, 29 octombrie 2024, 13:11

Istoria povestită de Generația Z

În vremurile astea, când internetul a pus stăpânire chiar și pe pasiunile noastre, rar mai auzim de oameni uniți prin preocupări. În urmă cu...

Istoria povestită de Generația Z
Reportaje vineri, 25 octombrie 2024, 11:56

Târg de toamnă caritabil la Școala Altfel | FOTO

Programul Școala Altfel permite cadrelor didactice să organizeze activități foarte interesante nu doar pentru copii, ci și pentru părințiilor....

Târg de toamnă caritabil la Școala Altfel | FOTO
Reportaje joi, 24 octombrie 2024, 17:01

Războinici uitaţi şi podoabe eterne: bogăţiile aristocraţiei barbare, expuse în Cluj-Napoca

Cum arăta agrafa cu care-şi prindea veşmintele o prinţesă barbară, ce standarde ciudate de frumuseţe aveau hunii şi cum încercau...

Războinici uitaţi şi podoabe eterne: bogăţiile aristocraţiei barbare, expuse în Cluj-Napoca