Porumbele, beneficii pentru sănătate
Articol editat de cristina.rusu, 28 decembrie 2018, 12:00 / actualizat: 28 decembrie 2018, 13:38
Porumbele sunt fructe mici de culoare negru-albăstrui şi sunt foarte acre la gust.
Arbuştii care fac aceste fructe cresc pe câmpii, în zonele montane, pe marginea drumului sau a pădurilor şi nu depăşesc înălţimea de 3 metri.
Chiar dacă suntem în toiul iernii, porumbele încă se păstrează proaspete pe arbuşti. Și după îngheţ, acestea sunt dulci şi putem să le consumăm atât proaspete, cât și preparate (sub formă de gem, sirop, suc sau vin). Fructele de porumbar sunt folosite pe larg în medicina tradiţională.
Ele conțin vitamina C, acizi organici, săruri de magneziu şi potasiu. Sâmburele ajută la fermentarea mâncării. Crenguţele de porumbar sunt foarte bune pentru a prepara un ceai gustos şi sănătos şi astfel ținem și virușii departe. Fructele de porumbar sunt recomandate pentru tratarea bolilor de stomac, dinţi, ajută la întărirea unghiilor şi sunt un adevărat elixir al sănătăţii.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.