Dezvăluiri surprinzătoare despre alimentaţia reginei Elisabeta a II-a
Articol editat de cristina.rusu, 2 ianuarie 2019, 11:53 / actualizat: 8 ianuarie 2019, 8:26
Se ştia de mai demult că regina Elisabeta a II-a e împotriva alimentelor care conţin amidon. Cartofii sunt interzişi aşadar, iar pastele sau orezul le tolerează cu dificultate. Pretenţiile regale nu se opresc însă aici. Fostul bucătar şef al Palatului, Daren MC’Grady, a dezvăluit care sunt preferinţele alimentare ale reginei Marii Britanii.
Aceasta consumă în primul rând pui sau peşte, însoţit de garnituri din legume. Îi plac fructele proaspete, cu toate că bananele e dispusă să le mănânce doar cu cuţitul şi furculiţa! Mai întâi le taie ambele capete, le curăţă de coajă şi le taie în felii subţiri. Face acest lucru pentru că… nu vrea să semene cu o maimuţă!
Regina nu este o fană a usturoiului. Întotdeauna le atrage atenţia bucătarilor ca din masa pregătită pentru ea să se omită acest ingredient. „Nu puteam servi nimic cu prea mult usturoi sau ceapă”, spune MC’Grady.
Nu îi plac fripturile în sânge, carnea pe care o consumă trebuie să fie gătită în totalitate.
Cu toate că ciocolata se include la preferinţele păcătoase, reginei îi place foarte mult tortul din biscuiţi cu ciocolată. De fapt îi place atât de mult încât atunci când călătoreşte, îşi ia cu sine şi desertul favorit. În fiecare zi mănâncă o feliuţă, până când se termină tortul. Nu permite să se irosească nici măcar o bucăţică din această delicatesă!
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.