Ascultă Radio România Cluj Live

MiniReactor se întoarce din vacanță. Programul lunilor ianuarie-februarie

MiniReactor se întoarce din vacanță plin de energie și povești pe care abia așteaptă să le împărtășească cu prietenii lui.

MiniReactor se întoarce din vacanță. Programul lunilor ianuarie-februarie

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 16 ianuarie 2019, 15:43

În luna ianuarie primește musafiri: Spuff, un spectacol magic cu baloane de săpun, și Iedul cu trei capre, un spectacol de păpuși cu muzică tradițională românească și un mod distractiv de a învăța despre independență și altruism.
În luna februarie, MiniReactor scoate din valiză spectacolele proprii. Începe cu Forme, o joacă imaginativă pentru cei mai mici dintre spectatori. Continuă cu Micul Prinț și aventurile lui departe de casă, apoi cu Povestea lui Bine-Rău, despre o lume în alb-negru și, mai ales, despre toate celelalte culori și nuanțe. Încheiem cea mai scurtă lună cu Madame Pové, care ne spune Povestea Oamenilor de Zăpadă și trista dar necesara despărțire de ei odată cu venirea primăverii.

PROGRAMUL DETALIAT AL LUNILOR IANUARIE-FEBRUARIE

SPECTACOL CU BALONE DE SĂPUN – SPUFF | spectacol invitat
Sâmbătă, 19 ianuarie | ora 11:00 și 12: 30

Cu și de: Iulian Lungu

Spuff călătoreşte într-o lume magică, unde totul devine transparent, fragil și minunat. O lume extraordinară unde totul este posibil, unde bulele de săpun te pot face să zâmbeşti, să râzi sau să devii copil. Totul începe cu o bulă mică, pentru că personajul nostru ştie foarte bine că tot ceea ce este mic poate deveni mare. În lumea lui Spuff totul este magic iar timpul se opreşte în loc. Noaptea devine zi iar ziua devine noapte, copii devin marii iar cei mari devin copii.
Spuff este un spectacol magnific care va încânta publicul de toate vârstele.

Recomandat copiilor: 4+
O producție WHITEART

IEDUL CU TREI CAPRE | spectacol invitat
Sâmbătă, 26 ianuarie | ora 11:00 și 12:30

de Octav Pancu Iași
Dramatizare: Adrian Balcău
Regia: Enikő Takács

Iedul cu trei capre este un spectacol de teatru de păpuşi interactiv care se adresează copiilor cu vârste curpinse între 4 şi 10 ani. Textul este o adaptare după povestea omonimă de Octav Pancu Iaşi, îmbogăţit cu poezii şi cântece originale. O poveste despre un ieduţ răsfăţat de cele trei capre ale sale, Capra Mamă, Capra Mătuşă, Capra Bunică şi tachinat de o musculiţă pofticioasă îndrăgostită de dulceaţă. Iedul învață o lecţie foarte valoroasă despre independenţă şi altruism cu ajutorul interacțiunilor sale tensionate cu Madam Vulpe, Ursul Doarme şi Lupul Miki Suru. Totul se întâmplă într-o scenografie de poveste cu iz de colaje colorate ale copilăriei. Muzica tradiţională românească completează acest spectacol, aducându-i un plus de autenticitate. Fără a fi incisiv moralizatoare, povestea îi invită pe cei mici să reflecteze asupra unor aspecte cum ar fi relaţiile din familie şi relaţiile în societate.
Recomandat copiilor: 4+
O producție a Asociației CEALALTĂ

FORME
Sâmbătă, 2 februarie | ora 11:00 și 12:30

Scenariu: Lorena Copil
Regizor: Delia Gavlițchi
Distribuție: Alina Mișoc, Carina Bunea, Geroge Sfetcu

Dragi bunici, părinți, unchi și mătuși, când a fost ultima oară când v-ați jucat cu adevărat, așa cu sufletul plin de voie bună și multă curiozitate? Spectacolul Forme este o joacă, o joacă a celor mari pentru cei mici, unde creăm, sucim și învârtim linii, trinunghiuri, pătrate și pătrațele, cercuri și cerculețe. Ingrediente? Puțină imaginație, o doză de curiozitate, voie bună în exces și minim două bucățele de prieteni. Se amestecă toate bine-bine și iată o nouă lume FORMidabilă pentru copilul tău!

Recomandat copiilor: 2+
O producție MiniREACTOR

MICUL PRINȚ
Sâmbătă, 9 februarie | ora 11:00 și 12:30

De Antoine de Saint- Exupery
Dramatizare: Marius Costache
Regizor: Marius Costache

Când un om mare, să zicem un aviator, știe că un desen cu o pălărie nu e o pălărie, ci un șarpe boa care a înghițit un elefant, iar unei flori nu îi mai este frică de tigri și de ghearele lor, înseamnă că vede cu ochii unui copil. Iar când omul acesta mare acceptă prietenia unei vulpi îmblânzite, înseamnă că un copil, un prinț între copii, se bucură de oaia mititică din lădița desenată de omul cel mare. Și dacă nu vedeți oaia din lădiță, e pentru că ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor. Limpede vezi numai cu inima. Așa ne învață Micul Prinț, care la rândul lui, așa a învățat de la vulpea care a vrut să fie îmblânzită.

Recomandat copiilor: 4+
O producție MiniReactor

POVESTEA LUI BINE-RĂU
Sâmbătă, 16 februarie | ora 11:00 și 12:30

De Ana Ripka- Rus
Dramatizare: Lorena Copil
Regia: Cătălin Mardale

Spectacolul ”Povestea lui Bine-rău” este o adaptare după Alb-Negru sau Trista poveste a prințesei din Cel Mai Mic Regat de Ana Ripka Rus.
Să ne imaginăm pentru o clipă că lumea e pictată în alb și negru. Fericirea doarme într-un sertar alb, tristețea, într-unul negru. Iubirea are petale albe, speranța- aripi albe, frica are umbre negre și tot așa. Dar atunci, cum deosebim lucrurile frumoase de cele urâte? Ce culoare are binele atunci? Dar răul? Dar copiii care râd, jucându-se împreună?
În Povestea lui Bine-Rău, ne așteaptă multe alte întrebări de acest fel, pe tărâmul Celui Mai Mic Regat, ne vom întâlni cu mica prințesă și prietenul ei, bufonul. Alături de ei vom afla toate răspunsurile despre lumea din jur, despre frumusețe, despre dezamăgire și despre emoțiile pe care nu le-am înțeles până acum.
În fond, nu putem vorbi doar despre bine sau doar despre rău. Așa că haideți să vorbim despre Bine-Rău.

Recomandat copiilor: 4+
O producție MiniReactor

MADAME POVÉ SPUNE POVESTEA OAMENILOR DE ZĂPADĂ
Sâmbătă, 23 februarie | ora 11:00 și 12:30

Cu: Oana Mardare
Regia: Delia Gavlițchi

Madame Pové vine din lumea magică a basmelor pentru a ne istorisi o poveste de iarnă foarte sensibilă – Povestea oamenilor de zăpadă. Ea ne vorbește mai întâi despre prietenie, despre empatie, dragoste faţă de natură şi apoi despre puterea de sacrificiu.
Este un spectacol interactiv de storytelling unde cei mici sunt invitaţi să participe activ alături de Madame Pové la relatarea unei poveşti cu un fir epic simplu, dar cu o morală puternică.

Recomandat copiilor: 2+
O producție MiniREACTOR

Bilete online: www.biletmaster.ro

 

Redacția

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

Festivalul Mozart începe la Cluj-Napoca
Cultural vineri, 15 noiembrie 2024, 15:07

Festivalul Mozart începe la Cluj-Napoca

Ediția a 33-a este una a contrastelor, în care muzica lui Mozart va fi pusă alături de cea a lui Enescu și Saint-Saëns, va fi interpretată la...

Festivalul Mozart începe la Cluj-Napoca
Arta bizantina și contemporană într-un proiect semnat Florin Olari
Cultural vineri, 15 noiembrie 2024, 10:39

Arta bizantina și contemporană într-un proiect semnat Florin Olari

Florin Olari, unul dintre cei mai cunoscuți pictori de biserici din Transilvania, vine în fața publicului cu o nouă expoziție, în care îmbină...

Arta bizantina și contemporană într-un proiect semnat Florin Olari
Expoziție de carte veche la Cluj | FOTO
Cultural miercuri, 13 noiembrie 2024, 18:05

Expoziție de carte veche la Cluj | FOTO

Tipograf, editor, traducător al Bibliei și reformator. Gáspár Heltai a fost unul dintre cei mai educați intelectuali ai vremii sale și un...

Expoziție de carte veche la Cluj | FOTO
Spectacol aniversar la Radio Cluj: „Opera Passion”
Cultural miercuri, 13 noiembrie 2024, 14:48

Spectacol aniversar la Radio Cluj: „Opera Passion”

Joi, 28 noiembrie, începând cu ora 19:00, Radio Cluj și Opera Lux invită publicul la un spectacol de muzică și balet intitulat „Opera...

Spectacol aniversar la Radio Cluj: „Opera Passion”
Cultural miercuri, 13 noiembrie 2024, 10:43

”Interferențe” se apropie de final

A XI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, ajunge la final duminică, 17...

”Interferențe” se apropie de final
Cultural marți, 12 noiembrie 2024, 13:12

Începe Festivalul SoNoRo

Festivalul SoNoRo începe marți, 12 noiembrie, în Cluj-Napoca, printr-un concert intitulat „Un veac de singurătate”, inspirat de cartea cu...

Începe Festivalul SoNoRo
Cultural marți, 12 noiembrie 2024, 12:37

Spectacolul Față-Verso. O poveste de teatru, la a patra ediție

Marți, 26 noiembrie, de la ora 19:00, continuă călătoria prin istoria Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, în cadrul...

Spectacolul Față-Verso. O poveste de teatru, la a patra ediție
Cultural luni, 11 noiembrie 2024, 10:49

Ansamblul JANOSKA, pentru prima dată la Cluj-Napoca

Concertul THE NEW OLD va avea loc miercuri, 13 noiembrie, ora 19:30 și va aduce pe scena sălii Auditorium Maximum de la UBB unul dintre cele mai...

Ansamblul JANOSKA, pentru prima dată la Cluj-Napoca