Placă comemorativă realizată în cinstea lui Iuliu Maniu, dezvelită la Sibiu
Articol editat de cristina.rusu, 22 ianuarie 2019, 16:34
Sub egida manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, dar și a aniversării 160 de ani de la Unirea Principatelor Românea fost dezvelită o placă comemorativă din marmură numită „România Centenar”.
Inițiativa dezvelirii plăcii comemorative, realizată în cinstea lui Iuliu Maniu aparține Primăriei Sibiu. Ceremonia de dezvelire şi sfinţire a plăcii comemorative, amplasate pe faţada clădirii Rectoratului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a avut loc în după-amiaza acestei zile.
Rectoratul Universității Lucian Blaga Sibiu de pe bulevardul Victoriei, a reprezentat locația unde își avea biroul președintele Consiliului Dirigent, Iuliu Maniu.
Placa comemorativă în cinstea lui Iuliu Maniu este una dintre cele 17 plăci amplasate pe clădiri cu însemnătate în istoria Marii Uniri. Acesta este un proiect dedicat Centenarului României.
Prorectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Marian Țiplic:
Din perspectiva zilei de astăzi pentru Universitatea Lucian Blaga cred eu că este un moment extrem de important pentru că pune pe harta a ceea ce a însemnat arhitectura, traseul clădirilor unirii din Sibiu. Cred că este o punere extrem de meritorie pentru că l-a adăpostit pe Iuliu Maniu, biroul dânsului a fost aici, să nu se confunde cu sediul Consiliului Dirigent, deoarece sediul acestui consiliu a fost în clădirea de lângă Împăratul Romanilor, cunoscută ca fosta clădire CFR de sibienii cu istorie mai îndelungată în oraș. Cred că în același timp reprezintă pentru universitatea sibiană o poziționare importantă în viața cetății.(Marian Țiplic)
Ceremonia de dezvelire și sfințire a plăcii comemorative s-a încheiat cu o Horă a Unirii la monumentul „Ostaşului din toate timpurile”, din faţa Cercului Militar.
Radio Antena Sibiului