O fabrică de pâine din Câmpia Turzii are soluții pentru combaterea risipei alimentare
Articol editat de Camelia Velțan, 29 ianuarie 2019, 10:42
Risipa alimentară este un fenomen care afectează de câţiva ani ţara noastră, aşa cum se întâmplă însă şi în alte state din lume.
Pentru a combate risipa de alimente, bloggeri, medici nutriţionişti şi bucătari au iniţiat campanii de educare a populaţiei, beneficiind adesea şi de sprijinul unor societăţi care produc alimente.
Un exemplu în acest sens este o fabrică de pâine din Câmpia Turzii. Aici se produc aşa-numitele porţii inteligente, mai mici şi mai adaptate nevoilor de consum.
Statisticile arată că un român consumă 96 de kilograme de pâine pe an, cu mult peste media europeană, care este de 82 de kilograme.
În medie, o cincime din aceste produse ajung la gunoi, adică 22 de kilograme de pâine anual.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.