Metode recomandate de medici pentru prevenirea gripei
Articol editat de Andrei Cretoiu, 31 ianuarie 2019, 11:07
Unităţile de învăţământ rămân deschise, la nivel naţional, deşi miercuri, 30 ianuarie, a fost declarată epidemie de gripă.
Cursurile se pot suspenda în clasele în care sunt bolnavi peste 20% dintre copii.
Numărul cazurilor de gripă a ajuns, în ţară, la aproape 900.
58 de oameni au murit, niciunul dintre ei nefiind vaccinat. Medicii atrag atenţia că imunizarea este cea mai sigură metodă de protecţie, alături de respectarea măsurilor elementare de igienă:
Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, dr. Adrian Streinu Cercel:
Apa și săpunul sunt sfinte! Nu dezinfectantele, nu strănutăm în mână! În momentul în care strănutăm în formă de con, nu facem decât să proiectăm particulele de salivă încărcate cu virus. Este bine să purtăm mască și, atenție! Masca de protecție nu se poartă sub nas! Nu uitați că trebuie să ne spălăm în nas: când ne spălăm pe față, spălăm și interiorul nasului pentru că ne contaminăm de ceea ce este în jur. (dr. Adrian Streinu Cercel)
Autorităţile nu se aşteaptă la o scădere a intensităţii circulaţiei virusului în luna februarie, iar, pentru prevenirea răspândirii bolii, fac apel la populaţie să se prezinte la medicul de familie de la primele simptome, să nu circule în locuri aglomerate şi, mai ales, să respecte regulile de igienă.
Ca metodă de prevenire, în unele judeţe, autorităţile locale au decis şi să dezinfecteze zilnic mijloacele de transport în comun.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.