Sibiul va primi titlul de Regiune Gastronomică Europeană
Articol editat de cristina.rusu, 5 februarie 2019, 11:22
Peste o săptămână va avea loc ceremonia de transfer a titlului de la regiunile gastronomice care l-au purtat în 2018, către cele care îl vor purta în 2019: Sibiul și Egeea de Sud.
Evenimentul va fi precedat de o „demonstrație culinară” la Bâlea Lac.
Regiunea Sibiu va găzdui în perioada 11 – 14 februarie, a 16-a întâlnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene. Toate regiunile europene care au purtat acest titlu începând cu anul 2016, precum și cele care vor purta titlul până în 2021 vor lua parte la acest eveniment.
Tematica întâlnirii o reprezintă conexiunea urban – rural, pentru care regiunea Sibiu a fost aleasă ca un exemplu de bună practică. Invitații vor dezbate subiecte legate de gastronomie și vor descoperi în cele patru zile câteva din exemplele de succes sibiene.
Organizatorii programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 au ales o locație mai puțin obișnuită pentru organizarea ceremoniei de transfer a titlului pe care îl deține anul acesta.
Evenimentul este programat marți, 12 februarie, ora 19:00, în incinta Academiei Forțelor Terestre, accesul publicului în baza militară fiind limitat la 200 de locuri.
Foto: Sibiu Regiune Gastronomică Europeană
Laura Nițu