Cele mai ciudate mâncăruri din lume
Articol editat de cristina.rusu, 8 februarie 2019, 12:00 / actualizat: 13 februarie 2019, 10:21
Lumea e un loc plin de culoare şi de diversitate. Pe lângă diferenţele culturale, nimic nu scoate în evidenţă mai bine această diversitate decât preferinţele culinare.
Am pregătit pentru dumneavoastră o listă strict subiectivă cu cele mai interesante preparate pe care le puteţi degusta în restaurantele lumii:
„Cum e Pământul, mă?
– Mare, domnule!”, I.L. Caragiale.
Aligator prăjit
În Europa putem vedea aligator cel mult la grădina zoologică, pentru noi este aşadar un animal exotic şi deosebit. Nu acelaşi lucru e valabil însă în Sua, mai ales în statele din sud e un ingredient des folosit. Şi ca să creştem bizareria: uneori se prepară chiar întreg, la grătar. Cei care au încercat pretind că ar avea gust de pui, cu o vagă aromă de peşte.
Cobră
În ţările din Asia se mănâncă multe ciudăţenii, cobra e însă printre preparatele cele mai neobişnuite. Se prepară prăjită în restaurantele din Vietnam, dar în pieţe se poate cumpăra şi cobră în sticlă de whisky. Gătitul cobrei cere multă dexteritate, aşa că acest aliment este de multe ori responsabilitatea bucătarilor mai în vârstă şi mai experimentaţi, care se asigură că nu au rămas toxine în mâncare.
Floare de cireş
În Japonia, preparatul numit sakura niku – adică floare de cireş – este considerat o adevărată delicatesă. De fapt este vorba despre carne de cal, care are o culoare roşie datorită concentraţiei de hemoglobină. Carnea este servită crudă, tăiată în fâşii subţiri şi condimentată cu sos de soia.
Pulpe de broască
În Franţa pulpele de broască sunt considerate un aliment absolut obişnuit, dar există şi la noi în ţară restaurante unde putem comanda pui de baltă. Cei care au gustat spun că într-adevăr gustul este asemănător cu puiul, iar textura cărnii este ca a peştelui. Pulpele de broască sunt servite pane, cu un pic de lămâie pe deasupra.
Cangur
Cangurii sunt o specie foarte răspândită în Australia. Pentru că practic nu au inamic natural, au tendinţa să se înmulţească în exces. Ca urmare tot mai mulţi australieni consumă carne de cangur, care a început să fie exportată şi în străinătate. Este foarte săracă în grăsimi, cu o valoare proteică ridicată, ceea ce o face să fie o alternativă bună pentru carnea de vită. De regulă se prepară sub formă de friptură, dar este popular şi burgerul de cangur. Gustul este asemănător cu cel al vânatului. Deocamdată nu ştim să existe în România restaurante care să aibă în meniu carnea de cangur.
Sursă: Origo.hu
Foto: Shutterstock
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.