Ascultă Radio România Cluj Live

Cele mai ciudate mâncăruri din lume

Cele mai ciudate mâncăruri din lume

Articol editat de cristina.rusu, 8 februarie 2019, 12:00 / actualizat: 13 februarie 2019, 10:21

Lumea e un loc plin de culoare şi de diversitate. Pe lângă diferenţele culturale, nimic nu scoate în evidenţă mai bine această diversitate decât preferinţele culinare.

Am pregătit pentru dumneavoastră o listă strict subiectivă cu cele mai interesante preparate pe care le puteţi degusta în restaurantele lumii:

„Cum e Pământul, mă?
– Mare, domnule!”, I.L. Caragiale.

Aligator prăjit

În Europa putem vedea aligator cel mult la grădina zoologică, pentru noi este aşadar un animal exotic şi deosebit. Nu acelaşi lucru e valabil însă în Sua, mai ales în statele din sud e un ingredient des folosit. Şi ca să creştem bizareria: uneori se prepară chiar întreg, la grătar. Cei care au încercat pretind că ar avea gust de pui, cu o vagă aromă de peşte.

Aligator prăjit

Cobră

În ţările din Asia se mănâncă multe ciudăţenii, cobra e însă printre preparatele cele mai neobişnuite. Se prepară prăjită în restaurantele din Vietnam, dar în pieţe se poate cumpăra şi cobră în sticlă de whisky. Gătitul cobrei cere multă dexteritate, aşa că acest aliment este de multe ori responsabilitatea bucătarilor mai în vârstă şi mai experimentaţi, care se asigură că nu au rămas toxine în mâncare.

Cobra prăjită

Floare de cireş

În Japonia, preparatul numit sakura niku – adică floare de cireş – este considerat o adevărată delicatesă. De fapt este vorba despre carne de cal, care are o culoare roşie datorită concentraţiei de hemoglobină. Carnea este servită crudă, tăiată în fâşii subţiri şi condimentată cu sos de soia.

Sakura Niku, floare de cireș

Pulpe de broască

În Franţa pulpele de broască sunt considerate un aliment absolut obişnuit, dar există şi la noi în ţară restaurante unde putem comanda pui de baltă. Cei care au gustat spun că într-adevăr gustul este asemănător cu puiul, iar textura cărnii este ca a peştelui. Pulpele de broască sunt servite pane, cu un pic de lămâie pe deasupra.

Pulpe de broască

Cangur

Cangurii sunt o specie foarte răspândită în Australia. Pentru că practic nu au inamic natural, au tendinţa să se înmulţească în exces. Ca urmare tot mai mulţi australieni consumă carne de cangur, care a început să fie exportată şi în străinătate. Este foarte săracă în grăsimi, cu o valoare proteică ridicată, ceea ce o face să fie o alternativă bună pentru carnea de vită. De regulă se prepară sub formă de friptură, dar este popular şi burgerul de cangur. Gustul este asemănător cu cel al vânatului. Deocamdată nu ştim să existe în România restaurante care să aibă în meniu carnea de cangur.

Carne de cangur

 

Sursă: Origo.hu

Foto: Shutterstock

 

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Laptele de cocos – elixir tropical pentru sănătate şi frumuseţe
Diverse miercuri, 9 aprilie 2025, 12:00

Laptele de cocos – elixir tropical pentru sănătate şi frumuseţe

Laptele de cocos este de multă vreme apreciat în ţările tropicale pentru gustul şi proprietăţile sale nutritive. Astăzi, popularitatea sa...

Laptele de cocos – elixir tropical pentru sănătate şi frumuseţe
Madonna și Elton John au „îngropat securea războiului”
Diverse miercuri, 9 aprilie 2025, 09:30

Madonna și Elton John au „îngropat securea războiului”

În 2004, cântăreţul britanic a criticat-o vehement pe vedeta pop americană în timpul ceremoniei Q Awards.   Cântăreţul-compozitor a...

Madonna și Elton John au „îngropat securea războiului”
Un diamanat albastru foarte rar, expus la Abu Dhabi înainte să fie scos la licitaţie
Diverse miercuri, 9 aprilie 2025, 00:00

Un diamanat albastru foarte rar, expus la Abu Dhabi înainte să fie scos la licitaţie

Un diamant albastru de 10,03 carate, a cărui valoare a fost estimată la 20 de milioane de dolari, a fost expus marţi, 8 aprilie, în avanpremieră...

Un diamanat albastru foarte rar, expus la Abu Dhabi înainte să fie scos la licitaţie
16 motive să nu ignori obezitatea
Diverse marți, 8 aprilie 2025, 12:00

16 motive să nu ignori obezitatea

Oamenii de știință de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit că obezitatea, în special obezitatea accentuată, este strâns asociată cu...

16 motive să nu ignori obezitatea
Diverse marți, 8 aprilie 2025, 11:51

Căsătoria, factor favorizant al demenţei?

Demenţa este o afecţiune care atrage tot mai mult atenţia mediului ştiinţific şi medical. În timp ce unii cercetători se concentrează pe...

Căsătoria, factor favorizant al demenţei?
Diverse luni, 7 aprilie 2025, 18:00

Această descoperire poate ajuta milioane de oameni care suferă de rău de mișcare!

Oamenii de știință japonezi de la Universitatea Nagoya au dezvoltat o metodă inovatoare de a combate răul de mișcare folosind unde sonore....

Această descoperire poate ajuta milioane de oameni care suferă de rău de mișcare!
Diverse luni, 7 aprilie 2025, 12:00

O oră petrecută, în pat, pe telefon crește riscul de insomnie cu 59%

Este deja cunoscut faptul că expunerea la ecrane înainte de somn nu este benefică, deşi unii dintre noi preferă să adoarmă cu televizorul...

O oră petrecută, în pat, pe telefon crește riscul de insomnie cu 59%
Diverse duminică, 6 aprilie 2025, 12:00

Consumul unor alimente sănătoase pe stomacul gol poate face mai mult rău decât bine

Consumul alimentelor potrivite este esenţial pentru menţinerea unei bune stări de sănătate.   Deşi este tentant să alegem rapid orice...

Consumul unor alimente sănătoase pe stomacul gol poate face mai mult rău decât bine