Peste 40% dintre patiserii și cofetării folosesc grăsimi hidrogenate în loc de produse din lapte!
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 8 februarie 2019, 15:59 / actualizat: 8 februarie 2019, 16:59
Peste 40% dintre magazinele, patiseriile și cofetăriile controlate recent de Ministerul Agriculturii, susţin că utilizează produse din lapte când în realitate folosesc, în procesele de fabricaţie, grăsimi hidrogenate.
Au fost verificate 180 de astfel de unităţi din Bucureşti şi din mai multe județe, iar rezultatele au arătat că multe dintre acestea au înlocuit produsele lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate.
Controalele au început în luna ianuarie și sunt efectuate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară.
Amenzile aplicate se ridică la 700.000 de lei.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.