Sibiul a devenit oficial Regiune Gastronomică Europeană 2019
Articol editat de Andrei Cretoiu, 13 februarie 2019, 10:10
Sibiul a devenit oficial Regiune Gastronomică Europeană 2019.
Ceremonia de preluare a acestui titlu a avut loc marți seară, 12 februarie, la un eveniment la care au fost prezenţi reprezentanţii institutului european de profil, dar şi cei ai regiunilor europene care au deţinut până acum acest statut.
La Academia Forţelor Terestre din Sibiu, 50 de bucătari au organizat un adevărat regal culinar în aer liber. Ei au gătit mâncăruri speciale, iar ”vedetele” au fost un taur şi şase berbecuţi la proţap.
Pe tot parcursul anului, în judeţul Sibiu vor fi organizate sute de evenimente cu specific culinar. Scopul programului este de a dezvolta turismul gastronomic, prin întărirea legăturii între urban şi rural.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.