Cafea vândută în pahare comestibile
Articol editat de cristina.rusu, 21 februarie 2019, 06:00 / actualizat: 21 februarie 2019, 8:15
Un patron de restaurant din Zalău a găsit o soluţie pentru a renunţa la pahare şi farfurii din plastic, care nu fac altceva decât să polueze în cele din urmă mediul.
A decis să servească băuturile în pahare comestibile, iar în curând va avea şi farfurii de acest fel.
Adrian Lungu: Dacă în Zalău, în această dimineaţă beau o cafea 6000 de persoane, dacă aceste 6000 de persoane ar folosi o ceaşcă comestibilă, este evident că am reduce poluarea.
Ovidiu Oros: Cu siguranţă am reduce poluarea celor 6000 de ceşti de cafea din plastic. Întrebarea e: ce facem cu ele? Unde le ducem? Pentru că, nu mult după ce bei cafeaua, vor ajunge la groapa de gunoi.
Adrian Lungu: Cele care sunt din porţelan, le vom spăla. Deci vom avea apă menajeră.
Ovidiu Oros: Corect. Vom folosi apă menajeră, vom folosi detergent.
Ovidiu Oros este director în cadrul unui restaurant din Municipiul Zalău şi a îmbrăţişat ideea de a utiliza vesela comestibilă:
Sunt confecţionate din făină de grâu, apă şi zahăr. Sunt naturale, fără miros specific, nu schimbă gustul, nici aroma. Mulţi români preferă cafeaua de tip coffee to go, metodă deloc prietenoasă cu mediul înconjurător ţinând cont că, anual, milioane sau poate zeci de milioane de peturi de carton sau plastic sunt aruncate la gunoi.
Pe viitor dorim să aducem veselă pentru meniul zilei, pentru platouri. Suntem acum în colaborare cu cineva şi aşteptăm să vedem. (Ovidiu Oros)
Ovidiu Oros crede că profitul în afaceri poate fi obţinut chiar şi protejând natura şi având grijă de oameni şi animale.
Adrian Lungu / Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.