Amenzi la pizzeriile și restaurantele din Sibiu
Articol editat de cristina.rusu, 22 februarie 2019, 13:12
Pizzeriile și restaurantele din Sibiu au fost amendate pentru înlocuirea brânzeturilor cu toppinguri pe bază de proteină vegetală.
De la începutul acestui an inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor alături de cei de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor au verificat toate unitățile alimentare din Sibiu.
Este vorba despre 28 de restaurante, pizzerii și centre de colectare a vânatului sălbatic. Pentru abaterile constatate s-au aplicat amenzi în valoare totală de 50.000 de lei. Comercianții au fost sancționați pentru că în loc de mozzarella sau cașcaval au fost folosite de fapt toppinguri pe bază de proteină vegetală.
Şeful Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Bogdan Trîmbițaș:
Controalele s-au derulat în lunile ianuarie și februarie, controalele derulate privind suspiciunea substituirii produselor lactate care constituiau incrediente în prepararea sortimentelor culinare, în special pizza. Au avut loc în unități de alimentație publică, restaurant și pizzerii. Problemele au fost descoperite ca urmare a unor sesizări venite din partea unor cetățeni. A fost vorba despre topping-urile pentru pizza care înlocuiau mozzarella.
Au fost identificate 9 abateri de la Legislația Sanitar Veterinară privind etichetarea, iar sancțiunile au fost în valoare de 50.000 lei, bineînțeles cu termen de remediere, astfel încât să poată să își înlocuiască deficiențele constatate și în meniuri. (Bogdan Trîmbițaș)
De asemenea, în perioada următoare vor fi derulate cotroale axate pe sortimentele din carne.
Laura Nițu