Simulare de incendiu la Sibiu
Articol editat de cristina.rusu, 27 februarie 2019, 15:44
Peste 100 de forțe de ordine și aproximativ 30 de forțe de sprijin au intervenit în cadrul simulării producerii unui incendiu la Primăria municipiului Sibiu.
Exerciţiul de alarmare, care a început la ora 11.00, a presupus mobilizarea de forţe şi mijloace în Piața Mare, în zona Primăriei Sibiu și a clădirilor din vecinătate. La simulare au participat pompieri și salvatori din cadrul ISU Sibiu, precum și angajați ai SSU al Primăriei Mun. Sibiu, polițiști, jandarmi, angajați ai Poliţiei Locale Sibiu, angajați ai SAJ Sibiu, membri ai organizației Crucea Roşie Filiala Sibiu.
Simularea are ca scenariu un incendiu produs la ultimul nivel al clădirii Primăriei municipiului Sibiu, generat de afectarea instalației electrice a construcției.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, Cristina Criveanu vine cu detalii:
Simularea acestui incendiu este organizată în colaborare cu alte forțe de sprijin, fiind mobilizați peste 100 de pompieri și salvatori din cadrul ISU Sibiu, precum și aproximativ 30 de forțe de sprijin formate din angajați ai Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sibiu, polițiști, jandarmi, angajați ai Poliției Locale, reprezentanți ai Organizației Crucea Roșie Sibiu și angajați ai Serviciului de Ambulanță. Conform scenariului s-a produs un incendiu la ultimul nivel al clădirii Primăriei, la instalația electrică ca urmare a prăbușirii acoperișului sub greutatea zăpezii. (Cristina Criveanu)
Sibienii care tranzitau la acel moment Piața Mare a orașului s-au oprit preț de câteva clipe să vadă ce se întâmplă. Oamenii văd de bun augur această simulare de incendiu și speră să vadă mai des astfel de exerciții:
„Despre simularea de astăzi a acestui incendiu am aflat din mediu online, pe care o consider foarte benefică. Orice pregătire privind Summitul Uniunii Europene ce va avea loc la Sibiu, consider că este necesară și foarte importantă”
Reporter: Vă simțiți în siguranță când treceți sau când intrați în clădirile instituților sibiene?
„Da, mă simt în siguranță, întrucât marea majoritate a clădirilor au fost renovate.”
„Ar trebui organizate mai des astfel de acțiuni, din păcate cred că este doar o pregătire pentru Summitul Uniunii Europene. Consider că ar trebui realizate cel puțin 4-5 astfel de simulări în fiecare an. Acest tip de simulări ar trebui organizate și în ceea ce înseamnă domeniul hotelier și tot ce înseamnă logistica organizării acestui Summit, nu doar în clădirile unde au loc activitățile protocolare.”
În vederea soluționării situației de urgență simulate au fost mobilizate 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de salvare de la înălțime, 6 autospeciale pentru suport logistic, transport persoane și material și 2 ambulanțe SMURD, dintre care una de transport victime multiple.
Laura Nițu