Consumat înainte de masă, face minuni pentru organism
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 28 februarie 2019, 12:00
Beneficiile oţetului de mere
Oţetul de mere are efecte pozitive asupra sănătăţii, datorită compoziţiei sale. Acest acid este obţinut din extract de mere şi suc de mere, componentele fermentând în cadrul procesului de producţie, în timp ce vitaminele şi oligoelementele sunt păstrate şi după încheierea completă a acestui proces. Acizii conţinuţi în oţetul de mere ajută digestia.
Consumat înainte de masă, dizolvat în apă, oţetul de mere facilitează procesarea alimentelor şi absorbţia componentelor benefice din organism, susţin nutriţioniştii. Potrivit acestora, oţetul acţionează asupra metabolismului şi poate ajuta la descompunerea lipidelor şi la scăderea în greutate. Pentru a slăbi, însă, este necesară şi schimbarea modului de viaţă şi a obieciurilor alimentare.
Oţetul de mere are avantaje incontestabile, însă nu este total inofensiv. Consumul său peste doza recomandată implică şi riscuri, deoarece acidul poate perturba sever digestia, în special după utilizări frecvente şi prelungite.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.