Protestul magistraţilor, continuă
Articol editat de Andreea Leonid, 8 martie 2019, 13:46
O delegaţie formată din 30 de judecători şi procurori din Cluj-Napoca şi alte oraşe ale ţării va pleca la Bruxelles, în 4 aprilie, pentru a protesta în faţa Comisiei Europene împotriva ordonanţei 7 care modifică legile justiţiei.
Magistraţii au protestat și vineri, 8 martie, în faţa Curţii de Apel din Cluj, nemulţumiţi de situaţia din justiţie.
Judecătorul Cristi Danileţ susţine că protestul lor este unul legitim:
În momentul în care vom avea magistraţi a căror carieră este controlată politic sau influenţată de către politicieni, în acel moment deciziile lor vor fi suspectate cu timpul de incorectitudine. Acest protest al nostru este unul legitim, el s-a extins şi la societatea civilă. Ordonanţa 7 nu este abrogată, ea este doar parţial modificată prin ordonanţa 12, publicată ieri.
Deja avem 3 săptămâni în România în care avem două ordonanţe de urgenţă pe legile justiţiei. Cred că este cazul să se stopeze modificarea legilor justiţiei prin intermediul ordonanţelor pentru că asta înseamnă că avem o legislaţie impredictibilă, o carieră a magistraţilor care poate fi influenţată peste noapte. De asemenea, cred că organul care trebuie să legifereze trebuie să fie strict Parlamentul, cu avizul – bineînţeles -, al Consiliului Superior al Magistraturii. (Cristi Danileț)
Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a anunțat joi, 7 martie, că își suspendă activitatea o oră pe zi până în 15 martie, în semn de protest față de ordonanța 7 care modifică legile justiției.
Cu excepția situațiilor care reclamă urgență, procurorii nu vor intra în sălile de judecatăîntre orele 10.00 și 11.00.
Foto: facebook Cristi Danileț
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.