Mugur, Mugurel – Spectacol de muzică populară, dedicat primăverii
Articol editat de Carmen Sas, 20 martie 2019, 13:33
Jucăuși, ceterași vestiți și îndrăgiți interpreți de muzică populară vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, într-un spectacol de zile mari, Mugur, mugurel, dedicat primăverii.
Vor evolua tineri instrumentiști, studenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la modulul instrument popular tradițional, coordonat de profesorul Ovidiu Barteș: Raluca Pintzoi, Valentina Iluchianu, Cristina Cosma, Vlad Blaga și Bogdan Cozac. Pe scenă vor urca și tineri interpreți care fac parte Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane“, din cadrul academiei clujene, coordonat de prof. univ. dr. Ioan Bocșa și lect. univ. dr. Alina Stan: Larisa Uță, Denisa Drețcanu, Iustina Horga și Ionuț Candrea.
De asemenea, vor fi prezenți și interpreți de muzică populară care aparțin mai multor generații: Denisa Perde, Alexandra Chira, Mihai Trif, Radu Lazăr, Marinela Zegrean Istici, Amalia Codorean Chindriș, Mariana Morcan și Maria Marcu.
Dansurile populare vor fi aduse în scenă de membrii Ansamblului Folcloric „Cununa Apusenilor” al Casei de Cultură „Dumitru Sopon” din Gilău, director artistic Marcela Câmpean, instructori Ciprian și Nicoleta Mureșan, ansamblu care în anul 2012 a câștigat trofeul Festivalului internațional de tradiții și obiceiuri populare din Wisla, Polonia.
Invitați speciali: îndrăgitul interpret de muzică populară din Satu Mare, Petrică Mureșan, alături de formația instrumentală „Zorile” din comuna Mociu, primaș Ţuli Carol –„Stângaciu”, instrumentiști din vatra satului care păstrează melodiile învățate din generație în generație și care au câștigat, în decursul timpului, numeroase premii la competițiile naționale. Alături de ei va fi prezent și lutierul clujean Nicolae Vădan, premiat recent la Gala „Tezaure Umane Vii” de la Bucureşti.
Întregul spectacol este acompaniat de Orchestra Profesionistă Cununa Transilvană, a CJCPCT Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.
Intrarea se face doar pe bază de invitații, care se pot obține în mod gratuit de la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Calea Dorobanților 104 (clădirea Bibliotecii Județene Octavian Goga, etaj 6).
Evenimentul va avea loc joi, 28 martie 2019, de la ora 18:00.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.