Reacţia companiilor Uber și Taxify la protestul transportatorilor
Articol editat de Andrei Cretoiu, 21 martie 2019, 17:03
Companiile Uber şi Taxify cer Guvernului să amâne promisa ordonanţă de urgenţă, în numele celor peste două milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc aceste platforme.
Într-un comunicat comun, cele două companii asigură autorităţile de întreaga lor cooperare pentru modernizarea legislaţiei de transport, în acord cu recomandările Comisiei Europene, conform cărora aceste servicii noi trebuie reglementate, nu interzise.
Uber si Taxify susţin că, pâna acum, aceasta nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câţiva ani, şi la crearea şi menţinerea a zeci de mii de locuri de muncă.
Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, modificările legislaţiei referitoare la transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, după ce sute de şoferi de taxi, microbuze şi autobuze au protestat, joi, 21 martie, în Bucureşti.
Mitingul s-a încheiat după ce reprezentanţii protestatarilor au discutat cu cei ai executivului măsurile necesare pentru combaterea pirateriei în transportul rutier, iar aceştia din urmă au acceptat propunerea de a elimina sintagma ‘în mod repetat’ din legea taximetriei.
S-a convenit, de asemenea, trecerea activităţii de rent a car la Autoritatea Rutieră Română şi prelungirea programului de transport interjudeţean de persoane.
Protestul de joi, 21 martie, a fost organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, după ce miercuri, 20 martie, s-a desfăşurat cel al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, care avea aceleaşi solicitări.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.