Unul din cinci decese, cauzat de alimentaţie
Articol editat de Andrei Cretoiu, 6 aprilie 2019, 12:00
Unul din cinci decese la nivel global a fost cauzat, în anul 2015, de o alimentaţie proastă, arată un studiu realizat în 195 de ţări.
Studiul, citat de agenţia France Presse, atrage atenţia asupra consumului excesiv de sare, zahăr şi carne procesată, şi arată că, persoanele cu o alimentaţie dezechilibrată consumă prea puţine fructe şi cereale integrale.
Bolile cardio-vasculare, unele forme de cancer şi diabetul de tip 2 sunt, în general, asociate cu stilul de viaţă – alimentaţia dezechilibrată şi sedentarismul.
Cele mai mari rate ale decesului legate de alimentaţia dezechilibrată s-au înregistrat în Uzbekistan şi Afghanistan, iar cele mai reduse în Israel, Franţa, Spania şi Japonia.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.