Amatorii de ciocolată au motive întemeiate de bucurie
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 aprilie 2019, 12:00 / actualizat: 8 aprilie 2019, 14:13
Ciocolata amăruie scade tensiunea arterială!
Amatorii de ciocolată au un motiv întemeiat să se bucure de o nouă descoperire a oamenilor de ştiinţă portughezi, care au demonstrat că această gustare dulce este benefică pentru sănătate.
Câteva bucăţi de ciocolată amăruie consumate în fiecare zi scad tensiunea arterială în decurs de numai o lună. Cantitatea necesară este de doar 20 g. Ciocolata cu lapte este, de asemenea, benefică, însă cel mai bun efect îl are ciocolata neagră.
Cercetătorii de la Institutul Politehnic din Coimbra au desfăşurat un studiu cu participarea a 30 de voluntari sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. Jumătate dintre ei au primit ciocolată cu un conţinut de cacao de 55%, iar restul cu un conţinut de 90%. Participanţii au evitat consumul altor alimente bogate în flavonoide – fructe de pădure, ceai, vin.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.