De ce ne e foame după ce consumăm alcool?
Articol editat de cristina.rusu, 11 aprilie 2019, 12:00
Când cluburile se închid, domnii şi doamnele aflate într-o uşoară stare de ebrietate se reped să caute cel mai apropiat fast food.
Cercetătorii Facultăţii de Medicină de la Universitatea din Pennsylvania au studiat motivul pentru care consumul de alcool creşte senzaţia de foame.
Obezitatea şi consumul excesiv de alcool sunt printre cele mai răspândite condiţii cronice din lume; acestea se leagă de petreceri, de ospeţele care urmează după acestea şi de alimentele foarte bogate în grăsimi, spun cercetătorii.
Rezultatele studiului au arătat că alcoolul afectează aceleaşi zone ale creierului precum mâncatul în exces. Consumul de alcool stimulează aceste zone, drept pentru care ni se accentuează şi senzaţia de foame.
Nu e prima oară când oamenii de ştiinţă au stabilit o legătură între consumul de alcool şi obiceiurile alimentare. Alcoolul stimulează producerea enzimelor digestive în stomac, crescând astfel şi pofta de mâncare.
Un alt studiu a arătat că un consum de 20 de grame de alcool pur înainte de masă (echivalentul unui pahar de tărie) a crescut cu 11% cantitatea de alimente consumate.
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.