Mic dejun în aer liber: excursii culinare menite să revitalizeze satul românesc din zona Clujului
Articol editat de Camelia Velțan, 12 aprilie 2019, 15:58 / actualizat: 8 mai 2019, 10:17
Turiștii și orășenii care vor să cunoască bucătăria tradițională din județul Cluj vor avea ocazia să o facă în cursul unor vizite la gospodari sau la ferme zootehnice și piscicole.
Programul a fost lansat vineri, 12 aprilie, la Muzeul Etnografic și va cuprinde opt popasuri în sate din județul Cluj. Cu precizări Horea Șimon de la Clubul Gastronomic Transilvania:
/https://www.facebook.com/clubulgastronomictransilvan/
Gazdele din sat pe care le găsim, întâmpină oamenii cu bufet rece, cald, cu deserturi, cu mâncare locală. La Cluj, în unele situații brunch-ul poate să fie și în curtea unor mici producători, asta înseamnă că o să fie inclusiv o vizită în fabrica sau în ferma producătorului respectiv. O să avem brunch la fermă de brânză, fermă de animale, în curtea fabricii de uleiuri presate la rece, până acum am făcut și la păstrăvăria ecologică Bologa, am făcut și în satul Sâncraiu, opt locații deocamdată, Primul o să fie în satul Unirea, la cei cu brânza de burduf. (Horea Șimon de la Clubul Gastronomic Transilvania)
Pe lângă servirea mesei preparate după rețete tradiționale turiștii vor avea ocazia să cunoască meștegugurile din zonă și portul popular specific.
Inițiatorii proiectului speră ca prin aceste excursii culinare să se revitalizeze satul românesc din zona Clujului.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.