Chiar și consumul moderat de carne procesată crește riscul de a ne îmbolnăvi de cancer
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 aprilie 2019, 12:00 / actualizat: 23 aprilie 2019, 13:59
Potrivit unui studiu britanic, consumul de şuncă, bacon şi carne roşie, chiar şi în cantităţi moderate, are legătură cu un risc crescut de cancer de colon.
Cercetătorii au urmărit peste 470.000 de oameni, în cadrul acestui studiu. Emma Shields, din partea Cancer Research UK, care a comandat studiul, a declarat că până şi consumul unei felii de bacon pe zi are un impact asupra sănătăţii colonului.
Estimările anterioare au relevat o creştere de 20% a riscului, cu fiecare 50 de grame de carne procesată consumată. Acest studiu a arătat că un risc similar apare şi după consumul a fiecare 25 de grame de carne. Toate acestea înseamnă că riscul de a face cancer este mai mic, cu cât cantitatea de carne consumată este mai redusă, a afirmat Emma Shields.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.