Bucovina și Maramureș, destinaţiile preferate de români în mini vacanţa de Paşti
“Interesul este foarte mare pentru zona Bucovina, unde s-au epuizat locurile de cazare.” (Radu Morariu – reprezentant agenție de turism)
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 26 aprilie 2019, 06:00 / actualizat: 26 aprilie 2019, 7:19
“Interesul este foarte mare pentru zona Bucovina, unde s-au epuizat locurile de cazare.” (Radu Morariu – reprezentant agenție de turism)
Din ce în ce mai mulți români renunță la tradiția de a-și petrece sărbătorile religioase acasă, în familie, și aleg să plece în câte un miniconcediu, care îi scapă și de obositoarele pregătiri de Paște.
Pensiunile din Bucovina și Maramureș, zone în care obiceiurile se păstrează încă, sunt la mare căutare în această perioadă. Iar gazdele care au avut în ofertă ceva mai mult decât mesele festive cu miel, cozonaci și ouă roșii și-au epuizat de mult locurile de cazare.
Reprezentantul agenției de turism Eximtur, Radu Morariu, spune că, față de anul trecut, numărul celor care au ales să plece într-o minivacanță de sărbători a crescut simțitor.
La nivel intern, creșterea va fi, pentru această perioadă, de cel puțin 30 la sută, asta în condiții în care structurile de cazare au venit cu pachete de servicii mult mai complexe, care nu mai includ doar mesele și cina festivă. În oferta multor pensiuni există acum activități recreative: focuri de tabără, plimbări cu bicicleta, plimbări cu calul, plimbări cu trăsura, minitururi cu vizitare de biserici și mănăstiri, tururi nocturne, tiroliene și așa mai departe.
Destinațiile cele mai căutate sunt cele rurale, în principal din Maramureș, Bucovina, Bran – Moeciu și Praid. Pachetele de servicii oferite sunt între trei și șase, șapte nopți. În această minivacanță s-a cheltuit până la 1200 de lei de persoană, prețuri plătite în stațiunile mari, consacrate, care au inclus în pachet acces la spa.(Radu Morariu)
Potrivit datelor deținute de operatorii din turism, cei care au preferat destinațiile externe pentru această perioadă s-au axat, în general pe excursii gen city-brake. Între 300 și 600 de euro de persoană a fost bugetul mediu alocat, oferta cuprinzând, în general, și biletul de avion, iar cele mai solicitate destinații au fost Barcelona, Roma și Ierusalim.
Radu Morariu spune că au fost și români care au profitat de faptul că ziua de 1 mai cade în acest an chiar după Paște și au ales vacanțe externe de până la șapte zile.
Barcelona și Roma au fost cele mai solicitate destinații, dar pachete de servicii au fost accesate și în Praga, Budapesta, Atena. În general s-au căutat trei, patru nopți, dar au fost și pachete de până la șapte zile în Israel, Iordania, dar și Ciprul a fost căutat, alături de Egipt și Tunisia unde e deja cald, dar prețurile sunt încă mici, pentru că e, totuși, capăt de sezon. În acest an s-au vândut bine și aceste vacanțe mai lungi, pentru că mulți au legat Paștele de ziua liberă de 1 mai. (Radu Morariu)
Mihai Miclăuș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.