Promovarea potențialului turistic al drumului Via Transilvanica
Articol editat de Andreea Leonid, 6 mai 2019, 12:53 / actualizat: 6 mai 2019, 17:35
Drumul turistic Via Transilvanica, realizat de Asociația Tăşuleasa Social și lansat anul trecut, a fost cuprins într-un parteneriat semnat, în week-end la Bistrița, între Ministerul Apelor și Pădurilor, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația Tășuleasa Social.
Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș:
Obiectivele acordului de parteneriat, creșterea rolului social al pădurilor și asigurarea utilizării funcției recreative a acesteia de către comunitățile locale și turiști, dezvoltarea relațiilor dintre comunitățile locale, promovarea potențialului turistic al celor 10 județe prin care trece traseul tematic, Via Transilvanica. (Ioan Deneș)
Via Transilvanica este un traseu turistic de 1.000 de km care străbate România de la Drobeta Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I și va ajunge până la Putna în județul Suceava, unde a fost îngropat Ștefan cel Mare.
Traseul va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. În Bistrița-Năsăud drumul are 134 de kilometri.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.