Odată cu venirea sezonului cald, la Cluj Napoca a început dezinsecţia
Campania de dezinsecție din Cluj-Napoca, întârziată parțial de perioada ploioasă din ultimele zile, a fost reluată odată cu îmbunătățirea condițiilor meteo. Firma selectată de Primărie să se ocupe de această acțiune va împrăștia pe timpul nopții substanțe pentru combaterea insectelor în toate spațiile verzi care apartim municiplaitatii, inclusiv în parcuri și pe malurile cursurilor de apă.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 18 mai 2019, 06:00 / actualizat: 18 mai 2019, 7:05
Reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perșa, a precizat că, în funcție de factorii de mediu, acțiunile de dezinsecție se repetă de până la șapte, opt ori pe sezon.
Substanțele pe care le folosim, K-OTHRINE PROFI EC 250 și BIOPREN 50 LML, sunt avizate de Ministerul Sănătății pentru combaterea muștelor, țânțarilor, larvelor, căpușelor și a tuturor insecte dăunătoare. (Iulia Perșa)
Combaterea căpușelor este avută, de asemenea, în vedere, motiv pentru care acțiuni de dezinsecție se realizează și în zonele limitrofe din municipiu, precum Baza Sportivă din Gheorgheni, La Terenuri din Mănăștur și spațiile amenajate pentru picnic din Făget.
Iulia Perșa arată că, mai ales în cazul căpușelor, acțiunile de dezinsecție ar fi mai eficiente dacă, în paralel cu Primăria, și proprietarii de terenuri private realizează aceeași operațiune pe spațiile verzi pe care le dețin.
Avem in vedere si combaterea capuselor, tot prin aceasta operatiune de dezinsectie se efectueaza, noi intervenim in zonele verzi, in special, pe tot domeniul public, inclusiv in zona Valea Garbaului, unde clujenii ies la picnic. Le recomandam, de asemenea, proprietarilor de case si tuturor asociatiilor de locatari sa efectueze aceeasi operatiune si in zonele aferente proprietatii lor, pentru ca actiunea sa dea roade si sa fie cat mai eficienta. (Iulia Perșa)
În paralel cu dezinsecția spațiilor publice, Primăria a organizat și o acțiune de combatere a rozătoarelor, șoareci și șobolani. Firmele și asociațiile de proprietari sunt îndemnate și ele să realizeze deratizarea subsolurilor și beciurilor, pentru a reduce cât mai mult numărul acestor rozătoare.
Mihai Miclăuș
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.