5 motive pentru care să mănânci căpşuni
Articol editat de cristina.rusu, 26 mai 2019, 12:00 / actualizat: 30 mai 2019, 12:22
Aceste fructe de culoare roşie nu sunt doar aspectuoase şi gustoase, ci sunt şi deosebit de sănătoase! Iată câteva motive pentru care este recomandat să profităm din plin că sunt în sezon şi să mâncăm cât mai multe căpşuni proaspete:
1. Vitamina C
Când vine vorba de vitamina C, ne gândim în primul rând la portocale şi la lămâi. Greşit! Cu doar 8 căpşuni, vom introduce mai multă vitamina C în organism decât dacă am mânca o portocală.
2. Ajută digestia
Căpşunile au un conţinut ridicat de fibre şi de apă, ceea ce favorizează o digestie bună. În plus, conţinutul lor caloric este scăzut, aşa că nu sunt tabu nici pentru cei care se află la regim.
3. Antioxidanţi
Din punctul de vedere al conţinutului de antioxidanţi, se află în top 10. Consumul de căpşuni ajută la gestionarea acelor radicali liberi din organism care favorizează, de pildă, îmbătrânirea.
4. Pentru frumuseţe
Aceste fructe sunt bogate în acid salicilic, o substanţă care ne ajută să gestionăm coşurile şi imperfecţiunile pielii. O mască din căpşuni proaspete va face să pălească petele de pe piele ori pistruii, iar o infuzie din frunze de căpşuni va calma pielea arsă de soare.
5. Protejează arterele
Căpşunile au un efect anti-inflamator; pe lângă asta însă scad colesterolul, ţin sub control tensiunea şi scad riscul de infarct.
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.