5 motive pentru care să mâncăm mai des ciuperci
Articol editat de cristina.rusu, 1 iunie 2019, 12:00
Nu ne încântă vremea ploioasă; mai ales acum, când intrăm în luna iunie, ne-am dori să avem parte de o vreme mai de vară! Vremea aceasta este însă ideală pentru ciuperci.
Există ţări şi culturi în care ciupercile sunt considerate adevărate minuni când vine vorba de efectele pozitive asupra sănătăţii. Pe lângă faptul că îmbunătăţesc categoric orice fel de mâncare în care le folosim, acestea au un conţinut foarte ridicat de vitamine, fibre şi antioxidanţi care ajută organismul.
Ciupercile sunt legume?
Greu de răspuns la această întrebare. Spre deosebire de alte vegetale, ciupercile nu au nevoie de soare pentru a se dezvolta: ele se simt bine într-un mediu întunecat, dar cu temperatură şi umezeală ridicate. Conform clasificării acceptate la ora actuală, ciupercile se încadrează într-o clasă distinctă, nu la legume.
Ciupercile sunt formate din apă în proporţie de 92%. Ele nu au deloc grăsimi, sunt aşadar ideale când ţinem un regim. Bineînţeles, dacă vrem să introducem ciupercile într-o dietă pentru a pierde câteva kilograme, să nu exagerăm cu untul sau uleiul în prepararea lor.
Ciupercile conţin seleniu, o substanţă esenţială pentru sănătatea unghiilor şi a pielii.
Să nu uităm de ciuperci dacă ne dorim un copil. Acestea conţin acid folic şi zinc, sunt aşadar recomandate pentru femeile însărcinate.
Sunt foarte puţine alimente care conţin vitamina D. Dacă nu putem să stăm la soare în fiecare zi, putem să obţinem această vitamină importantă pentru sistemul imunitar şi din ciuperci.
Dacă suntem prost dispuşi sau ne simţim lipsiţi de energie, ne pot ajuta ciupercile, care conţin cantităţi destul de mari de vitamina B.
Sursă: NLC.hu
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.