Festival de muzică reggae în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”
Conceptul are la bază susținerea artiștilor autohtoni, astfel că, majoritatea trupelor sunt alcătuite din artiști locali iar toți cei care doresc să-și aducă instrumentele artistice sunt bineveniți să le utilizeze în cadrul evenimentului. Acesta va cuprinde o scenă de muzică live (reggae) și un sistem de sunet (SoundSystem) dar și diferite ateliere de pictura, dans, cânepă, manufactură, etc. Vom pune la dispoziție o zonă „Food Corner” și Bar, iar locurile de relaxare vor fi din plin. Zonele liniștite din parc sunt, de asemenea, prielnice studenților care doresc să-și schimbe locul de studiu dintre „patru pereți” într-o zonă istorică, inconjurați de natură.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 4 iunie 2019, 15:57
Prezența muzicii Reggae în viaţa comunităţii, de-a lungul celor cinci decenii de existenţă, a fost şi este una definitorie şi determinantă pentru lupta internațională pentru egalitate si pace, fapt care a determinat includerea sa pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către UNESCO.
Contribuţia muzicii Reggae la discursul internaţional în chestiuni precum nedreptate, rezistenţă, iubire şi umanitate subliniază dinamicile acestui element cultural care este în egală măsură cerebral, socio-politic, senzual şi spiritual, suna declarația UNESCO, anul trecut la sfârșitul lunii noiembrie.
Evenimentul nu percepe taxă de participare, singura taxă va fi biletul de intrare în muzeu.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.