Sucul de roşii scade hipertensiunea arterială
Articol editat de cristina.rusu, 9 iunie 2019, 12:00 / actualizat: 9 iunie 2019, 14:01
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tokyo au evidenţiat beneficiile sucului de roşii, care ajută la scăderea hipertensiunii arteriale, prin reducerea nivelurilor de lipoproteine din sânge asociate cu colesterolul rău.
La studiul efectuat de cercetătorii japonezi au participat 184 de bărbaţi şi 297 de femei de vârstă mijlocie. Timp de un an, aceştia au consumat cât mai mult suc de roşii. Consumul băuturii a contribuit la reducerea tensiunii arteriale a 94 de participanţi la testarea hipertoniei.
Presiunea sistolică a scăzut de la 141 la 137 milimetri coloană de mercur şi cea diastolică – de la 83 la 80.
Nivelul de colesterol asociat cu lipoproteinele cu densitate mică s-a diminuat, în medie, în cazul a 125 de participanţi, de la 155 la 149,9 miligrame pe decilitru. Efectul pozitiv al sucului de roşii nu a fost influenţat de sex şi de vârsta subiecţilor.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.