Mai puțin spanac în dieta sportivilor
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 iunie 2019, 12:00
Influenţa hormonilor conţinuţi de spanac asupra organismului
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Liberă din Berlin care au studiat compoziţia spanacului au susţinut că beneficiile acestei legume asupra organismului sunt extraordinare.
Potrivit rezultatelor, spanacul conţine Ecdysterone, un steroid anabolizant natural. Cercetătorii cred că efectul acestui hormon este atât de puternic, încât sportivilor ar trebui să li se interzică să consume spanac în cantităţi mari. Un studiu efectuat pentru Agenţia Mondială Anti-Doping demonstrează rezultate de trei ori mai bune în activitatea fizică a persoanelor care au primit capsule cu Ecdysterone în timpul unei sesiuni de antrenamente de 10 zile, comparativ cu cei care au primit un placebo.
Oamenii de ştiinţă au fost surprinşi de efectele puternice ale steroidului anabolizant, care oferă putere şi determină muşchii să crească.
Consumul de spanac este foarte sănătos pentru întregul organism, datorită conţinutului său de fier, fibre, vitaminele A, C, K, potasiu, mangan, magneziu, cupru, zinc, omega-3, acizi graşi esenţiali.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.