Citricele, fructele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate
Citricele pot fi considerate fructele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Lămâile, lime-ul, portocalele, grapefruit-ul, mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient care întăreşte sistemul imunitar şi menţine pielea netedă şi elastică.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 iulie 2019, 12:00 / actualizat: 1 iulie 2019, 15:09
Citricele pot fi considerate fructele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Lămâile, lime-ul, portocalele, grapefruit-ul, mandarinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient care întăreşte sistemul imunitar şi menţine pielea netedă şi elastică.
Citricele conţin o cantitate importantă de potasiu, fosfor, magneziu şi cupru, peste 60 de varietăţi de flavonoide, carotenoide şi uleiuri esenţiale şi au multiple beneficii pentru sănătate. Fibrele din aceste fructe contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii digestive şi favorizează scăderea în greutate. Portocalele sunt deosebit de bogate în fibre solubile care ajută la scăderea nivelului de colesterol. În comparaţie cu alte fructe şi legume, citricele sunt unice prin faptul că au o proporţie mai mare de fibre solubile faţă de insolubile. Citricele au un conţinut scăzut de calorii, fiind o alegere bună pentru persoanele care doresc să piardă din kilogramele în exces. De asemenea, consumul acestor fructe poate reduce riscul de calculi renali.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.