Radio Cluj…la modă: Gala UAD – Expoziție aniversară, partea I
Articol editat de cristina.rusu, 4 iulie 2019, 06:00 / actualizat: 4 iulie 2019, 10:56
Deși nu s-a simțit fizic lipsa mea, trebuie să vă spun că luna iunie a fost plină de evenimente care mi-au reclamat prezența, de aceea în următoarele săptămâni atât de calde ale lunii lui cuptor o să încerc să vă răcoresc cu informație proaspătă, interesantă și inedită.
Două evenimente majore s-au desfășurat pe parcursul lunii iunie, dar nu le voi prezenta în ordine cronologică. Primul pe care îl aduc în discuție și care ne privește direct, pentru că s-a desfășurat și încă este de actualitate, până în data de 14 iulie, este expoziția aniversară de 25 de ani a Galei UAD Fashion Design.
Gala UAD Fashion Design este o manifestare anuală ce a fost consacrată sub această titulatură începând cu anul 2003.
Deși Colocviile de Design Textil și vestimentar existau exact de acum 25 de ani, datorită inițiativei și trudei d-nei prof.univ.dr. Elena Basso-Stănescu, consacrarea sub această denumire a venit odată cu debutul unor colaborări intensive cu industria, precum și datorită facilitării accesului la programele Erasmus și Erasmus +, o condiție deloc de neglijat în formarea viitorilor absolvenți.
Gala UAD Fashion Design s-a bucurat ani de-a rândul de sprijinul producătorului Dr. Matei Miko și de implicarea unei echipe entuziaste a Universității de Artă și Design, contribuții esențiale în longevitatea acestei manifestări unice pe plan național.
Sâmbătă, 29 iunie a avut loc Gala UAD Fashion Design a absolvenților 2019 la Teatrul Național, un spectacol care a pus în valoarea creativitatea tinerilor viitori designeri, iar duminică, 30 iunie la Muzeul de Artă din Cluj a avut loc vernisajul expoziției aniversare Gala UAD.
Curatorul expoziției conf. univ.dr.Lucian Broscățean, el însuși un produs autentic al prestigioasei școli de modă clujene, dar și directorul artistic al Galei UAD Fashion Design și-a motivat demersul curatorial la deschiderea expoziției prin trei concepte cheie: relevanță, consistență și emoție.
Ce face ca un demers să fie consistent? Cum poate un produs vestimentar să fie relevant? Cum poate un proiect să transmită emoție? sunt întrebările care au condus la cele șase zone curatoriale intitulate Tradiție/Inovație, Deconstrucție/ Reconstrucție, Sofisticare modernă, Fashion/ Art, Styling/Crearea de imagine, Ilustrație de modă.
Vă invit să vedeți lucrările celor 85 de designeri ce expun până în data de 14 iulie în sălile Muzeului de Artă.
Sunt designeri din promoții diferite ale școlii de modă clujene, adunați inteligent sub această generoasă umbrelă a Galei UAD.
Călina Langa, fashion designer
Foto: Călina Langa
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Parcursul fiecăruia după absolvire s-a transformat într-un act personal presărat cu suișuri și coborîșuri inevitabile în ceea ce poate reprezenta moda astăzi în România. Linia comună este perseverența, răbdarea și continuitatea la care eu aș mai adăuga ingredientul principal care trebuie să fie pasiunea și dragostea.
Pînă data viitoare vă las cu aceste gînduri calde și pozitive, urmînd ca la proxima noastră re-auzire să vă induc și coordonatele majore vizuale.
, joi 4 iul, partea I
Bine vă regăsesc pe calea undelor dragi ascultători,
Deși nu s-a simțit fizic lipsa mea, trebuie să vă spun că luna iunie a fost plină de evenimente care mi-au reclamat prezența, de aceea în următoarele săptămîni atît de calde ale lunii lui cuptor o să încerc să vă răcoresc cu informație proaspătă, interesantă și inedită.
Două evenimente majore s-au desfășurat pe parcursul lunii iunie, dar nu le voi prezenta în ordine cronologică. Primul pe care îl aduc în discuție și care ne privește direct, pentru că s-a desfășurat și încă este de actualitate, pînă în data de 14 iulie, este expoziția aniversară de 25 de ani a Galei UAD Fashion Design.
Gala UAD Fashion Design este o manifestare anuală ce a fost consacrată sub această titulatură începând cu anul 2003. Deși Colocviile de Design Textil și vestimentar existau exact de acum 25 de ani, datorită inițiativei și trudei d-nei prof.univ.dr. Elena Basso-Stănescu, consacrarea sub această denumire a venit odată cu debutul unor colaborări intensive cu industria, precum și datorită facilitării accesului la programele Erasmus și Erasmus +, o condiții deloc de neglijat în formarea viitorilor absolvenți.
Gala UAD Fashion Design s-a bucurat ani de-a rîndul de sprijinul producătorului Dr. Matei Miko și de implicarea unei echipe entuziaste a Universității de Artă și Design, contribuții esențiale în longevitatea acestei manifestări unice pe plan național.
Sîmbătă 29 iunie a avut loc Gala UAD Fashion Design a absolvenților 2019 la Teatrul Național, un spectacol care a pus în valoarea creativitatea tinerilor viitori designeri, iar duminică, 30 iunie la Muzeul de Artă din Cluj a avut loc vernisajul expoziției aniversare Gala UAD.
Curatorul expoziției conf. univ.dr.Lucian Broscățean, el însuși un produs autentic al prestigioasei școli de modă clujene, dar și directorul artistic al Galei UAD Fashion Design și-a motivat demersul curatorial la deschiderea expoziției prin trei concepte cheie:relevanță, consistență și emoție.
Ce face ca un demers să fie consistent? Cum poate un produs vestimentar să fie relevant? Cum poate un proiect să transmită emoție? sînt întrebările care au condus la cele șase zone curatoriale intitulate Tradiție/Inovație, Deconstrucție/ Reconstrucție, Sofisticare modernă, Fashion/ Art, Styling/Crearea de imagine, Ilustrație de modă.
Vă invit să vedeți lucrările celor 85 de designeri ce expun pînă în data de 14 iulie în sălile Muzeului de artă . Sînt designeri din promoții diferite ale școlii de modă clujene, adunați inteligent sub această generoasă umbrelă a Galei UAD.
Parcursul fiecăruia după absolvire s-a transformat într-un act personal presărat cu suișuri și coborîșuri inevitabile în ceea ce poate reprezenta moda astăzi în România. Linia comună este perseverența, răbdarea și continuitatea la care eu aș mai adăuga ingredientul principal care trebuie să fie pasiunea și dragostea.
Pînă data viitoare vă las cu aceste gînduri calde și pozitive, urmînd ca la proxima noastră re-auzire să vă induc și coordonatele majore vizuale.