Ciupercile, superaliment şi medicament
Articol editat de cristina.rusu, 14 iulie 2019, 12:00
Ciupercile reprezintă un adevărat „depozit” de vitamine şi nutrienţi cu efect pozitiv asupra funcţionării sistemului cardiovascular şi nervos şi au efect anti-tumoral. Aceste legume sunt o sursă de proteine, vitamine B şi C, nicotină şi acid folic, calciu, fosfor, potasiu şi fier, întăresc ţesutul osos, au un efect antioxidant asupra organismului şi circulaţiei sângelui.
În acelaşi timp, ciupercile au foarte puţine grăsimi şi nu conţin colesterol, deoarece sunt de origine vegetală, astfel încât pot fi incluse în dieta persoanelor care suferă de obezitate. În plus, ele sunt indicate pentru diabetici, deoarece carbohidraţii sunt reprezentaţi prin fibre dietetice, ceea ce ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
De asemenea, ciupercile au efect anti-tumoral prin prezenţa vitaminei C, un antioxidant puternic. Contraindicaţii la consumul de ciuperci au, conform experţilor, persoanele care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal în fază acută: gastrită, ulcer peptic, colită, pancreatită, insuficienţă renală şi hepatică.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.