Facultatea de Geografie din Sighet a câștigat un proiect internațional, în premieră pentru Universitatea Babeș-Bolyai
Articol editat de , 17 iulie 2019, 12:44
În cadrul apelului de proiecte pe anul 2019, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Facultatea de Geografie, Extensia Sighetu Marmației a candidat la AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) în cadrul secțiunii – Formations courtes professionnalisantes–
Facultatea de Geografie, prin intermediul domnului Lect. Univ. Dr. Mihai Hotea, a depus proiectul intitulat Le guidage touristique expérientiel, une autre façon de découvrir un territoire/Ghidajul turistic experiențial. O altă modalitate de a descoperi un teritoriu iar acum se află printre cele nouă proiecte câștigătoare din mai multe țări.
În proiect, mai sunt implicate și alte două instituții din Sighet: Memorialul Sighet și Muzeul Maramureșean.
Mihaela Botiz: Cum ați primit vestea că Facultatea de Geografie din Sighet se regăsește pe lista proiectelor câștigătoare?
Mihai Hotea: Am primit vestea cu mare bucurie. Atât pentru noi cât și pentru Universitatea Babeș-Bolyai este foarte important, având în vedere că este singurul proiect pe universitate câștigat. Din informațiile noastre, în premieră, în cadrul acestei universități a fost câștigat un proiect pe această secțiune –Formations courtes professionnalisantes/ Cursuri scurte profesionale-
Mihaela Botiz: Cui se adresează acest proiect și după ce principii vă veți ghida?
Mihai Hotea: Proiectul se adresează studenților francofoni din Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului din Sighetu Marmației. Ancorat pe o pedagogie activă, acest proiect, organizat de cele trei instituții partenere, prin programele create va fi un suport pentru acest sector de turism și pentru turiștii francofoni”.
Mihaela Botiz: Ce ne puteți spune despre turismul experiențial?
Mihai Hotea: Turismul experiențial, denumit și turismul creativ, implică învățarea unor competențe legate de cultura unei țări sau a comunității vizitate. Turiștii creativi explorează potențialul lor creativ și angajează raporturi mai personale cu localnicii, participând în mod activ la ateliere sau alte experiențe formatoare care se inspiră din cultura destinației de vacanță.
Mihaela Botiz: Cum se va concretiza proiectul la Facultatea de Geografie din Sighet și în ce mod vor fi implicați studenții?
Mihai Hotea: Finalitatea acestui proiect este de a înscrie studenții noștri într-un parcurs de pregătire profesionalizant pentru a dobândi cunoștințe operaționale în domeniul turismului experiențial, a pregăti viitori specialiști și pentru a face față provocărilor din practica turismului experiențial, a încuraja și diversifica modalitățile de profesionalizare.
Proiectul Le guidage touristique expérientiel, une autre façon de découvrir un territoire /Ghidajul turistic experiențial. O altă modalitate de a descoperi un teritoriu se va derula în anul universitar 2019-2020.
Mihaela Botiz
Radio Sighet poate fi ascultat online AICI!
experientiel, une autre facon de decorvrir un territoire/Ghiduri turistice experiențiale. Un al mod de a descoperi un teritoriu” se va derula în anul universitar 2019-2020.
Mihaela Botiz