Cum să facem cel mai bun porumb fiert?
Porumbul fiert pare cea mai simplă mâncare din lume. Şi totuşi, de câte ori ne-am înfuriat pentru că boabele au rămas prea tari, erau prea uscate ori dimpotrivă, fierte mult prea tare!
Articol editat de cristina.rusu, 18 iulie 2019, 12:00 / actualizat: 22 iulie 2019, 9:01
Porumbul fiert pare cea mai simplă mâncare din lume. Şi totuşi, de câte ori ne-am înfuriat pentru că boabele au rămas prea tari, erau prea uscate ori dimpotrivă, fierte mult prea tare!
În această vară, haideţi să facem porumbul fiert perfect!
Există multe feluri de porumb pe piaţă. Din păcate, în stare crudă şi fără să le gustăm, e greu să facem diferenţa dintre ele şi e posibil să ne alegem cu porumb furajer. Porumbul destinat animalelor are un conţinut mai ridicat de amidon, gustul este aşadar mai degrabă făinos, spre deosebire de gustul dulce al porumbului pentru fiert.
Când cumpărăm porumbul, putem să fim atenţi doar ca acesta să aibă frunze verzi şi proaspete, că boabele sunt moi şi întregi şi că ştiuleţii au fost păstraţi într-un loc răcoros.
După ce am ales materialul perfect, trecem la curăţare şi îndepărtăm frunzele de pe ştiuleţi. Punem porumbul alături de câteva frunze într-o oală şi îl acoperim cu apă. Punem oala pe foc şi lăsăm să fiarbă preţ de 10-15 minute. Porumbul nu are nevoie de mai mult timp, dimpotrivă: dacă îl fierdem prea mult, boabele vor deveni mai tari.
Porumbul fiert poate fi consumat cu un pic de sare ori unt. Dacă dorim puţină varietate, îl putem prepara la grătar, ori putem folosi boabele într-o delicioasă supă cremă cu ingrediente de vară.
Sursă: NLC.hu
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.