Beneficiile consumului de mere
Articol editat de cristina.rusu, 15 august 2019, 12:00 / actualizat: 15 august 2019, 13:12
Merele sunt bogate în vitamine şi minerale, sunt o sursă excelentă de fibre şi pot fi uşor incluse în aproape orice dietă.
Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că un măr conţine 100 de milioane de bacterii, multe dintre ele fiind benefice.
Merele protejează celulele neuronale de stresul oxidativ, reducând astfel neurotoxicitatea, un element foarte important pentru a preveni demenţa senilă. Cercetătorii au descoperit că un consum de mere zilnic reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral. Aceasta este o tulburare periculoasă a circulaţiei cerebrale care are adesea consecinţe ireparabile.
Aceste fructe au un conţinut ridicat de fibre, ceea ce creşte senzaţia de saţietate pentru o lungă perioadă de timp şi previne alimentarea în exces, fiind o „armă” excelentă în combaterea obezităţii.
Datorită antioxidanţilor polifenolici, merele sunt asociate cu un risc redus al uneia dintre cele mai frecvente tulburări metabolice din lume, diabetul.
Antioxidanţii din compoziţia merelor protejează plămânii de deteriorare oxidativă, foarte importantă în lupta împotriva astmului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.