Mozzarella, cel mai util aliment pentru persoanele cu hipertensiune arterială
Articol editat de cristina.rusu, 22 august 2019, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 22 august 2019, 12:00
Nutriţioniştii britanici au identificat mozzarella drept cel mai benefic aliment pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială.
Experţii remarcă faptul că produsele lactate au un conţinut ridicat de calciu, dar multe sunt bogate în grăsimi. În alte cazuri, brânzeturile conţin multă sare. Din acest motiv, mozzarella este cea mai bună opţiune, deoarece nu este nici sărată, nici grasă.
Nutriţioniştii britanici recomandă ca hipertensivii să includă şi alte brânzeturi în dietele lor – brânza de vaci şi brânza de capră. Cele mai periculoase sunt considerate brânzeturile cu mucegaiuri.
Soiurile Roquefort, Gorgonzola, Camembert şi Brie conţin substanţe toxice care pot provoca dezvoltarea de boli infecţioase, cum ar fi listerioza. Astfel de brânzeturi nu trebuie oferite copiilor, femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează. Persoanele cu boli ale tractului gastrointestinal ar trebui, de asemenea, să le evite.
RADOR
Foto: PDPhotos/Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.