Soia ajută la reducerea riscului de cancer de prostată
Articol editat de cristina.rusu, 25 august 2019, 12:00
Produsele din soia ajută la reducerea riscului de cancer de prostată.
Chiar dacă cercetările ştiinţifice pe această temă sunt încă insuficiente, rezultatele studiilor sunt promiţătoare. Soia conţine izoflavone, un grup de substanţe foarte asemănătoare cu estrogenii (se mai numesc estrogeni vegetali sau fitoestrogeni).
Teoretic, estrogenii ar putea influenţa dezvoltarea cancerului de prostată, deoarece acţionează împotriva testosteronului.
Un studiu recent relevă faptul că bărbaţii care au consumat soia au avut mai puţine şanse să aibă cancer de prostată decât cei care nu au consumat.
Studiile asupra unor cantităţi foarte mari de izoflavone din soia (240 – 2000 mg pe zi) nu au arătat niciun efect advers şi utilizarea suplimentelor de soia care conţin 1- 16 mg de izoflavone per kilogramul de greutate corporală nu a produs niciun efect negativ.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.