Spitalului Regional de Urgenţă Cluj – eterne promisiuni, deșarte realizări
În guvern am aprobat indicatorii tehnico-economici, suntem gata cu proiectul, documentaţia tehnică pentru a accesa banii europeni pentru Spitalul Regional de la Cluj. În discuţia despre banii europeni e nerelevantă. Întrebarea e cât a durat să identificăm terenul, să facem documentele de urbanism, utilităţi, să se contracteze firma şi specialiştii care au lucrat la studiul de fezabilitate, partea de aplicaţie, de cereri de finanţare. Din 2014, de când s-a identificat posibilitatea să dăm câte 50 de milioane de euro din bani europeni pentru doar 3 spitale – Cluj, Iaşi şi Craiova – şi până astăzi au fost şi ani pierduţi. Ne-am întâlnit cu Comisia Europeană, am discutat despre ce bani putem lua din exerciţiul 2021-2027, că noi trebuie să punem în cererea de finanţare de la buget care este contribuţia Uniunii. Sunt proiecte majore, valorează cu dotări cu tot circa 500 de milioane de euro fiecare proiect. Începerea lucrărilor e prevăzută pentru 2021 totuşi. (Roxana Mânzatu, ministrul Fondurilor Europene)
Articol editat de Camelia Velțan, 11 septembrie 2019, 13:50
Unitatea medicală va avea șapte etaje și va dispune de 849 de paturi, 19 săli de operație și va fi dotată cu un heliport. Valoarea investiției depășește 2,5 miliarde lei.
În premieră, noul spital va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. În plus, are la bază conceptul de clădire verde.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.