Weekend cu gust de silvoiță, în comuna Vultureni
Evenimentul în aer liber își propune să îi readucă pe orășeni mai aproape de natură și de farmecul vieții la țară. Liviu Baltă de la Asociația “La Vultureni”, co-organizatoarea festivalului, prezent astăzi la Radio Cluj, ne-a expus oferta gastronomică:
Articol editat de Andreea Leonid, 13 septembrie 2019, 13:46
Avem pregătite deja aproximativ 2000 de borcane de silvoiţă (producătorii locali au pregătit deja). Vom avea şi live în cele 2 zile undeva la 250 kg de silvoiţă, care se vor produce acolo. Silvoiţa este un produs 100% natural. Conţine doar prune: nu are adaos de apă, nu are zahăr, nu are absolut niciun conservant. Este ciocolata bunicilor noştri. Vor putea degusta clujenii şi, dacă le place, vor putea cumpăra. Dar, pe lângă silvoiţă, am mobilizat mai mulţi producători locali să oferim mâncare tradiţională românească: gustoasă, ca la bunica pe vremuri. Vom avea tocăniţă, sarmale, gulyás, plăcinte, gogoşi şi tot felul de bunătăţi. (Liviu Baltă, Asociația “La Vultureni”)
Mâine și duminică, între orele 10:00 și 18:00, vizitatorii festivalului vor avea parte și de activități diverse. Copiii se pot juca cu animale domestice sau pot participa la ateliere creative, plimbări cu căruța, alergare pe baloți de fân sau vechiul joc „baba oarba”.
Festivalul Silvoiței are loc în satul Băbuțiu, comuna Vultureni, situată la 22 de kilometri de Cluj-Napoca. Accesul se face pe șoseaua spre comuna Chinteni. Biletul de weekend costă 50 de lei, iar cel pentru o zi, 35 de lei.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.