17 miliarde de dolari, risipite anual în Turcia pe micul dejun
Articol editat de cristina.rusu, 25 septembrie 2019, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 25 septembrie 2019, 12:00
Alimente în valoare de 100 de miliarde de lire turceşti (aproximativ 17,6 miliarde de dolari) sunt irosite în fiecare an în Turcia din cauza creşterii cantităţii de alimente aruncate după micul dejun de restaurantele şi cafenelele din Turcia, relevă un studiu efectuat de Fundaţia pentru Prevenirea Risipei în Turcia, organizaţie neguvernamentală care are ca obiectiv utilizarea eficientă a resurselor.
Conform datelor studiului, aproximativ 12 milioane de tone de alimente sunt aruncate la gunoi, anual, în Turcia. Cea mai mare parte o reprezintă excesul de alimente de la micul dejun.
Una dintre soluţiile propuse de fundaţie este limitarea porţiilor la micul dejun sau ajustarea lor la solicitările clientului, fiind eliminat modul de servire sub formă de porţii uniforme.
RADOR
Foto: contatoartpix/Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.