Ascultă Radio România Cluj Live

Efectul investițiilor: În sfârșit, hrană caldă pentru pacienții Spitalului Județean Satu Mare!

Efectul investițiilor: În sfârșit, hrană caldă pentru pacienții Spitalului Județean Satu Mare!

Articol editat de , 27 septembrie 2019, 06:00 / actualizat: 27 septembrie 2019, 8:04

La un an de când hrana pacienților internați în Spitalul Județean Satu Mare este preparată în bucătăria care funcționează în regie proprie, instituția medicală a redus costurile cu aproximativ 25%. Totodată, datorită investițiilor făcute în utilaje, a crescut și calitatea hranei, care nu mai ajunge rece la pacienți.

Prepararea și servirea hranei în regie proprie, a fost decisă după ce timp de 13 ani acest serviciu a funcționat în regim externalizat. La un an de când Spitalul Județean Satu Mare are bucătărie proprie, managerul Adrian Marc afirmă că în sfârșit lucrurile au intrat pe făgașul normal. El spune că pentru modernizarea bucătăriei și achiziționarea de utilaje performante, s-au cheltuit peste 80.000 de lei:

Am modificat semnificativ spațiul de care dispune bucătăria, am achiziționat aparatură și utilaje profesionale de bună calitate și le-am înlocuit pe cele existente, care erau uzate. Toate achizițiile în aparatură au fost alese pentru a scurta timpul de preparare a hranei și pentru a ușura munca personalului.

În 2018, când am început prepararea hranei în bucătăria noastră, am investit aproximativ 39.000 de lei, iar în acest an, investițiile au fost în valoare de aproximativ 55.000 de lei. La un an de când spitalul are bucătăria proprie, costurile s-au redus cu circa 25% față de serviciul anterior. (Adrian Marc)

Această prezentare necesită JavaScript.

Managerul Adrian Marc afirmă că odată cu prepararea în bucătăria proprie, calitatea hranei servită pacienților internați a fost mult îmbunătățită, iar meniurile au fost diversificate. Totodată, în urma investițiilor făcute, s-a reușit în sfârșit ca hrana să nu mai ajungă rece la pacienți:

Îmbunătățirea calității hranei, diversificarea meniurilor și mai ales ca hrana să nu mai ajungă rece șa pacienți, au fost obiectivele pe care ni le-am propus când am renunțat la serviciul externalizat. În acest sens, am scurtat timpul de ambalare și livrare a hranei, am investit în calitatea ambalajelor și a utilajelor de transport, astfel încăt să mențină mâncarea caldă. În felul acesta, mâncarea nu mai ajunge rece la pacienți. (Adrian Marc)

La Spitalul Județean Satu Mare sunt preparate și servite zilnic aproximativ 700 de porții de mâncare. În perspectivă, conducerea spitalului dorește să amenajeze și o cantină unde să poată servi masa cadrele medicale.

 

Stela Tudor

Foto: Spitalul Județean Satu Mare

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj
Reportaje miercuri, 6 noiembrie 2024, 11:39

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj

Poluarea cauzată de maşini a devenit o problemă deosebit de gravă care afecteză nu doar mediul înconjurător, ci şi sănătatea oamenilor....

Mașinile au devenit principala sursă de poluare în Sălaj
Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC
Reportaje sâmbătă, 2 noiembrie 2024, 11:50

Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC

Vineri seara, 1 noiembrie, Narcisa Badea, o tânără de 25 de ani din Salonta, stabilită în Oradea, a electrizat scena de la „Vocea României”...

Tânăra din Salonta care a cucerit juriul la „Vocea României” cu o piesă de la AC/DC
Muzeul din bibliotecă | FOTO
Reportaje vineri, 1 noiembrie 2024, 13:40

Muzeul din bibliotecă | FOTO

Un simplu click poate deschide porțile Muzeului Virtual Emil Isac oferind vizitatorului o mulțime de informații despre viața și opera poetului....

Muzeul din bibliotecă | FOTO
Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei
Reportaje vineri, 1 noiembrie 2024, 12:16

Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei

În septembrie 2024 consumatorii au returnat 15 milioane de ambalaje pe zi, ceea ce însumează o rată de colectare de peste 80% în sistemul...

Cozi lungi, sacoşe pline şi o misiune de 20 de lei
Reportaje miercuri, 30 octombrie 2024, 11:18

Inovație și creativitate: idei tech de la foarte tinerii programatori | FOTO

Sere inteligente, roboți care fac curățenie, site-uri care te ajută să-ți găsești un loc de muncă. Acestea sunt doar câteva din ideile pe...

Inovație și creativitate: idei tech de la foarte tinerii programatori | FOTO
Reportaje marți, 29 octombrie 2024, 13:11

Istoria povestită de Generația Z

În vremurile astea, când internetul a pus stăpânire chiar și pe pasiunile noastre, rar mai auzim de oameni uniți prin preocupări. În urmă cu...

Istoria povestită de Generația Z
Reportaje vineri, 25 octombrie 2024, 11:56

Târg de toamnă caritabil la Școala Altfel | FOTO

Programul Școala Altfel permite cadrelor didactice să organizeze activități foarte interesante nu doar pentru copii, ci și pentru părințiilor....

Târg de toamnă caritabil la Școala Altfel | FOTO
Reportaje joi, 24 octombrie 2024, 17:01

Războinici uitaţi şi podoabe eterne: bogăţiile aristocraţiei barbare, expuse în Cluj-Napoca

Cum arăta agrafa cu care-şi prindea veşmintele o prinţesă barbară, ce standarde ciudate de frumuseţe aveau hunii şi cum încercau...

Războinici uitaţi şi podoabe eterne: bogăţiile aristocraţiei barbare, expuse în Cluj-Napoca